Eskişehir'de yasaklanan LGBTİ+ yürüyüşü mahkemeye taşındı

Eskişehir'de yasaklanan LGBTİ+ yürüyüşü mahkemeye taşındı
LGBTİ+ bireylerin 2023 Eskişehir Onur Yürüyüşü ile ilgili Eskişehir Valiliği yasağına karşı, Yaşam Bellek Özgürlük Derneğinin açtığı davanın duruşması görüldü.

LGBTİ+’ların 2023 Eskişehir Onur Yürüyüşü ile ilgili Eskişehir Valiliği yasağına karşı Yaşam Bellek Özgürlük Derneğinin açtığı davanın duruşması 12 Aralık günü Eskişehir İdare Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Eş Başkanı Nurettin Aldemir, dernek avukatı, yönetim kurulu üyeleri, Valilik avukatı ve diğer izleyiciler katıldı. Duruşmada Eş Başkan Nurettin Aldemir, dernek üyesi ve avukatı Hasan Çayır işlem kararlarına yönelik itiraz sebeplerini beyan ederek davanın kabulünü talep ettiler.

Av. Çayır ve Aldemir beyanlarında LGBTİ+’ların yapmak istediği Onur Yürüyüşünün yasaklanmasının Anayasanın eşitlik ilkesine, hak ve özgürlükleri düzenleyen ulusal yasalara ve uluslararası sözleşmelere uygun olmadığını anlattılar. Valilik avukatı ise Valiliğin yasaklama ilanındaki gerekçeleri tekrar etti. Mahkeme kararının önümüzdeki günlerde taraflara iletileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.