Eskişehir'de bayram öncesi kaza simülasyonu

Eskişehir'de bayram öncesi kaza simülasyonu
Eskişehir Otogarı’nda Ramazan Bayramı öncesi, Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bir kaza simülasyonu kuruldu.

Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekiplerince Ramazan Bayramı öncesi Eskişehir Otogarı’nda kurulan simülasyon ile emniyet kemeri takmanın önemi uygulamalı bir şekilde gösterilirken, sürücülerin alkollü bir şekilde yola çıkması durumunda görüşünün nasıl olacağı ve olası tehlikeler uygulamalı olarak anlatıldı.

Eskişehir Otogarı’nda Ramazan Bayramı öncesi, emniyet kemeri takmanın önemini göstermek amacıyla Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bir kaza simülasyonu kuruldu. Şehirlerarası yolculuklarda yolcuların da emniyet kemeri takma zorunluluğu ve önemi bir kez daha vurgulandı.

Aynı zamanda alkol alındığında nasıl bir görüşe sahip olunacağını anlamak amacıyla vatandaşlara bir gözlük takıldı ve ardından yerde bulunan topa vurulması istendi. Gözlük ile net bir görüşe sahip olmayan ve yolu çift gören vatandaşlar topu sürekli ıskaladı.

Yolcular tarafından yoğun ilgi gösterilen simülasyonda yapay bir kaza anı deneyimlenirken, ters dönen araçtan çıkan vatandaşlar emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladıklarını söylediler.

Trafik ekipleri, konuyla ilgili olarak vatandaşları detaylıca bilgilendirirken, emniyet kemerinin ölüm riskini sürücüler ve ön koltuktakiler için yüzde 50, arka koltukta oturan yolcular için ise yüzde 75 oranında azalttığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.