Anadolu Üniversitesi’nden Eğitim Sen'e cevap geldi

Anadolu Üniversitesi’nden Eğitim Sen'e cevap geldi
Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’nin Anadolu Üniversitesi Resim İş Öğretmenli Bölümü’nün kapatılması ile ilgili yaptığı açıklamaya Anadolu Üniversitesi cevap verdi.

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’nin Anadolu Üniversitesi Resim İş Öğretmenli Bölümü’nün kapatılması kararına karşı çıkması üzerine Anadolu Üniversitesi Kurumsal İletişim Birimi tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Üniversitemizde, Görsel Sanatlar Öğretmenlik alanına öğretmen yetiştiren 4 farklı lisans programı yer almaktadır. Görsel Sanatlar Öğretmenlik alanına ilişkin olarak Üniversitemizdeki iki ayrı fakültede, aynı amaca yönelik derslikler, atölyeler, laboratuvarlar vb. alt yapı ortamlarının sürekli olarak desteklenmesine ve geliştirilmesine ihtiyaç duyulmakta ve buna yönelik maliyetler ortaya çıkmaktadır.”

“VERİMSİZLİK ORTAYA ÇIKMAKTA”

Açıklamanın devamında kontenjan ve yeterlilik noktalarına değinilerek şu açıklama yapıldı:

“2023-2024 öğretim yılında Resim-İş Öğretmenliği Programında ilan edilen 62 kişilik kontenjana yetenek sınavı ile 37 öğrenci; 2022-2023 öğretim yılında ise 39 öğrenci kayıt yaptırmış, kontenjanlar doldurulamamıştır. Ayrıca, MEB tarafından yapılan Görsel Sanatlar Öğretmeni atama kontenjanları her geçen gün azalmakta, bu da Resim-İş öğretmenliği anabilim dallarının, kendi lisans programlarına, öğrencilerin farklı sanat dallarında yetiştirilmesine yönelik ders ve atölyeler eklemelerine yol açmaktadır. Bu da tek bir anabilim dalı bünyesinde, neredeyse bir Güzel Sanatlar Fakültesinde bulunan 4-5 farklı lisans programının eğitiminin verilmesi gibi bir maliyet ve verimsizlik ortaya çıkmasına neden olmaktadır.”

AÜ’DEN YAPILAN AÇIKLAMAYA “ZAN ALTINDA BIRAKMA AMAÇLI” YORUMU

Son olarak açıklamada şu cümleler yer aldı:

“Üniversite Senatomuz, tüm bu hususları dikkate alarak, 2024-2025 öğretim yılında, Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği programına kontenjan verilmemesini uygun bulmuş ve Yükseköğretim Kurulu’na iletmiştir. Kayıtlı tüm öğrenciler mezun oluncaya kadar program eğitime devam edecektir. Gerçekle ilgisi olmayan bu iddia ve haberlerin Anadolu Üniversitesini kamuoyu nezdinde zan altında bırakmak maksatlı olduğu açıktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.