“Eğitim çalışanına şiddet geleceğimize sıkılan kurşundur”

“Eğitim çalışanına şiddet geleceğimize sıkılan kurşundur”
Türk Eğitim Sen Eskişehir Şubesi ve beraberindeki eğitimciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Eğitim Sen Eskişehir Şubesi ve beraberindeki eğitimciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ‘okulda şiddet son bulsun’ demek için iş bırakma eylemi yaptı. Bir öğretmenin üzerine giydirilen ‘kanlı gömlek’ ile eğitimde şiddete ve öldürülen öğretmenlere dikkat çekildi. Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Kamuran Arıkan’ın basın açıklaması öncesinde kaybedilen meslektaşlarını anmak için İstiklal Marşı okundu.

“OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILMALI”

Basın açıklamasını gerçekleştiren Arıkan, “Okullarımızda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır. Çoğu okulumuzda güvenlik görevlisinin bulunmaması, güvenliğin sadece nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılması, kamera sisteminin olmaması şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır. Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alımı yapılması ve okullarımızın tamamında kamera bulundurulması hayati bir zorunluluktur. MEB'in bu konuda okullara bütçe tahsis etmesi, fedakarlıktan kaçınmaması çok önemlidir” diye konuştu.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ŞİDDET AYRI BİR SUÇ TİPİ OLARAK DÜZENLENMELİ”

Türk Eğitim-Sen olarak eğitimde şiddetin önlenmesi, etkili ve caydırıcı tedbirler geliştirilmesi, eğitim çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışmasının yasal koruma altına alınması amacıyla 2019 ve 2023 yıllarında iki kez kanun teklifi hazırlayarak, milletvekilleri aracılığıyla TBMM'ye ilettiklerini hatırlatan Arıkan, şöyle devam etti:

“Tüm siyasi partilerimiz birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalaşması en büyük beklentimizdir. Eğitimde Şiddet Yasası çıkarılmasının yanı sıra Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, Türk Ceza Kanunu'nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı bir suç tipi olarak düzenlenmesi de Türk Eğitim-Sen'in öncelikli taleplerindendir. Eğitimde şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yer almadığı bir Öğretmenlik Meslek Kanunu hiçbir surette kabul etmiyoruz! Milli Eğitim Bakanlığı mutlaka kamu/özel ayrımı yapmadan eğitimde şiddete yönelik ‘özel bir politika’ geliştirmesini istiyoruz. Okullarda rehberlik birimleri daha etkin hale getirilmeli, rehber öğretmen sayıları artırılmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen itibar suikastları son bulmalı, statü kaybı önlenmeli. Özellikle okullarımızdaki rehberlik birimlerinin daha etkin hale getirilmesi gerekirken, bu noktada 100 öğrenciye bir rehber öğretmen düşmesi sağlanmalıdır.”

Arıkan, son olarak; “Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur. Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek Milli bir ödevdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.