Eğitim Sen'den Anadolu Üniversitesi'nin kararına tepki

Eğitim Sen'den Anadolu Üniversitesi'nin kararına tepki
Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Anadolu Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği bölümünün kapatılmak istenmesine tepki gösterdi.

Anadolu Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi’nde yer alan Resim İş Öğretmenliği bölümünün kapatma kararı almasına Eğitim Sen Eskişehir Şubesi karşı çıktı. Şube adına konuşan TİS Hukuk Sekreteri Tuncer Çor, Resim Öğretmenliği bölümünün ülkemizin eğitim alanına katkılarının çok fazla olduğunu söyledi.

“BU ÖRTÜLÜ KAPATMAK DEMEKTİR”

Bölümün kapatılma gerekçelerini aktaran Çor, şunları söyledi:

“Gelelim Kayyum Dekanlığın ve rektörlüğün kapatma gerekçelerine. Burada amacın üzüm yemek değil bağcığı dövmek gibi niyet okuyoruz. Gerçi yetkililer bu bir kapatma değil öğrenci alımını durduruyoruz diyorlar. Bu örtülü kapatmak demektir. Mekânlarınız çok yer kaplıyor deniliyor. Bölüme ayrılan alanın Dekanlığa tahsis edileceği söyleniyor. Küçük alanlarda çalışma ve üretmek zordur. Çünkü bu insanlar büro işi değil, sanat yapıyorlar. Bölüme başvuru az diyorlar. Ancak yapılan araştırmalar böyle demiyor. Ayrıca YÖK'ün Eğitim fakültelerinde 800 bin barajı getirmeleri nedeniyle tüm üniversitelerin Eğitim fakültelerinde aynı sonunu görmek mümkün.”

“NİTELİKSİZ EĞİTİMİ REVA GÖRENLERDEN ALACAKLIYIZ”

Gerekçelerin mantıklı olmadığını ifade eden Çor, bölümden mezun kişilerin iş bulamamasının da gerekçe gösterilmesini eleştirdi. Çor, “En önemlisi de mezunlarınız atanamıyor diyorlar. Bunun altını iyi doldurmak gerekir. Bugün ülkemizde 200’ü aşkın devlet özel ve vakıf üniversiteleri var. Bu üniversitelerinin yarısına yakınında sanat eğitimi veren okullar var. Bu okullar her yıl mezun veriyor. Bir de olayın diğer boyutuna bakmak gerekir. İlk ve ortaöğretimde görsel sanatlar sanat eğitimi gibi derslerin ders saatlerinin az oluşu gibi nedenler göz önünde bulundurulduğu zaman atanamama nedeni açıkça ortadadır. Niteliksiz eğitimi reva görenlerden öğrenciye, öğretim görevlisine sorulmadan karar alanlardan alacaklıyız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.