Eskişehir'deki o okulda bürokrat huzursuzluğu

Eskişehir'deki o okulda bürokrat huzursuzluğu
Eskişehir’de Şehit Onur İlkhan İlkokulunda üst düzey bürokratın eşi olan öğretmen nedeniyle beş öğretmenin görev yerlerinin değiştirilmesine veliler tepki verdi.

Eskişehir’de Şehit Onur İlkhan İlkokulu’nda üst düzey bürokratın eşi olan kadın öğretmenin yol açtığı huzursuzluk nedeniyle beş öğretmenin görev yerlerinin değiştirilmesine veliler sessiz kalmayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Eskişehir Valiliği’ne dilekçelerini verdi. Eğitim Sen Eskişehir Şubesi de konu hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Üst düzey bürokratın eşi olan Sebahat Kılıç, okulda çalıştığı süre zarfında yarattığı öğrencilere ve öğretmenlere yönelik yarattığı huzursuz ortam, hakaretler dolayısıyla çalışma ortamını bozduğu için okuldan uzaklaştırılmış ve şu anda Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi’nde çalışmakta.

Kılıç adına 2023'de başlayan soruşturma süreci devam ederken; Sebahat Kılıç, 8 ay önce yaşadığını iddia ettiği olayları gerekçe göstererek; Şehit Onur İlkhan İlkokulu’ndaki beş öğretmenden şikayetçi oldu.

Soruşturmayı sürdüren müfettişlerin raporu doğrultusunda okul öğretmenleri Derya Şahin, Serpil Çalışır, Vildan Ulusoy İğidir, Fadime Burçin Özsoy ve Fatma Ünal’a kınama, uyarı ve görev yeri değişikliği cezaları verildi. Sebahat Kılıç ile ilgili soruşturma ise tamamlandı. Sonucunda, üç defa maaş kesimi ve görev değişikliği cezaları verildi.

“UYGULAMANIN İPTALİNİ İSTEMEK İÇİN TOPLANDIK”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde veliler adına konuşan Meral Alkan, beş öğretmene yapılan haksızlığı dile getirmek ve uygulanan kararın iptalini istemek için toplandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bir gün önce çok üzülerek öğrendik ki okulumuzda görev yapan çok kıymetli 5 öğretmenimiz yürütülen bir soruşturma sonucunda farklı cezalara çarptırılmış ve hem öğretmenlerimiz hem de öğrencileri için çok daha ağır bir ceza olan görev yeri değişikliğine tabi tutuldular. Okulumuz öğretmeni olup şu an farklı bir kurumda görev yapan Sebahat Kılıç tarafından mesnetsiz iddialar ve şikayetler ile öğretmenlerimiz çok ağır cezalar aldılar. Sebahat Kılıç’ın uzun süredir sözlü ve fiziksel tacizlere maruz kalan öğretmenlerimiz, her türlü baskı ve tehdide rağmen sakin kalmaya çalışmışlar ve şahıs hakkında şikayetçi dahi olmadılar.”

“KILIÇ GİTTİĞİNDE HERKES RAHAT BİR NEFES ALDI”

Kılıç’ın öğretmenlere karşı ciddi hakaretler söylediğini belirten Alkan, 2023 yılında 4-F sınıfı öğrencilerine de tehditkar ve aşağılayıcı tavırlar sergilediğini anlattı. Alkan, şöyle devam etti:

“Öğrencilere ‘sizinle görüşeceğiz, cenazeni imam bile bulamaz, senin evini bulurum’ gibi değil bir öğretmenin, normal bir insanın bile bir çocuğa söylemeyeceği şeylerle öğrencilerimizin üzerine de gelmeye başlamıştı. 4-F sınıfı velilerimiz ‘öğrencilerini bu kadından nasıl koruyabiliriz’ derdine düşerek, Sebahat hanımın tehdidine maruz kalan çocuklarına psikolojik destek sağlamaya çalıştılar. Nihayetinde özellikle öğrencilere karşı yaptığı bu eylem neticesinde farklı bir kuruma görevlenirildi ve hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz onun yokluğunda rahat bir nefes aldı.”

“EŞİNİN NÜFUZUNU KULLANARAK BASKI OLUŞTURDU”

Kılıç’ın eşinin gücünü kullanarak bir baskı oluşturduğuna dikkat çeken Alkan, “Kılıç asılsız, hayal ürünü birçok şikayet dilekçesi ile okulumuzu ve öğretmenlerimizi huzursuz etmeye devam etti. Okul yardımcı personelinden memuruna, güvenlik görevlisinden kantincisine kadar herkes bu insanın davranış ve tavırlarından rahatsız iken öğretmen arkadaşlarına karşı her türlü olumsuz davranışı gösteren bu şahsın eşinin nüfuzunu kullanarak tüm personel ve veliler üzerinde oluşturduğu baskı apaçık ortada” ifadelerini kullandı.

“BU OKULDAN AYRILMASI GEREKEN KİŞİ AÇIK VE NET OLARAK BELLİDİR”

“Geçen yıl dört öğretmenin dilekçesi ile başlayan soruşturma süreci haklıyı haksızı ayırma süreci olmaktan çıkarak, Sebahat hanımın hezeyanlarına kimlerin kurban edileceği bir sürece döndü” diyen Alkan, “Bu kararı verenler şunu bilmelidir ki, okulumuzda öğretmenler arasında birlik beraberlik, çalışma barışı, iş birliği ve huzur hakim. Bu güzel ortamı bozan bozmaya çalışan Sebahat Kılıç’tır. Okulda bir gruplaşma yok, eşinin makamını kullanarak herkes üzerinde baskı kurmaya çalışan bir kişi vardır. Bu okuldan ayrılması gereken kişi açık ve net olarak bellidir” şeklinde konuştu.

“BU BÜROKRATIN EŞİ SİYASETEN DE KOLLANMIŞTIR”

Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Süreyya Üner de konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Şehit Onur İlkhan İlkokulunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kollektif cezalandırma yöntemi ile sorunu çözmemiş daha da karmaşık hale getirmiştir. Sorunun kaynağı olan bu bürokratın eşi okulda huzur bırakmadığı gibi siyaseten de kollanmıştır. Eskişehir kamuoyu bilmelidir ki, bu durum tamamen eşinin statüsünde ve siyasi iklimden kaynaklanmıştır. Kasım ayında görev yeri değiştikten sonra yaptığı şikayet ile arkadaşlarımız çok ağır ve hak etmedikleri cezalar ile karşılaşmışlardır. İstenen disiplin cezaları dışında talep edilen yer değişikliği ile kocaman bir okul cezalandırılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürü bu sorunu adil olarak çözmelidir. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz ve inanıyoruz. Soruşturma sürecinde ortaya çıkan tablonun bedelini öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza kimse ödetemez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum