Eskişehir'de o okulun inşaatı arapsaçına döndü

Eskişehir'de o okulun inşaatı arapsaçına döndü
Eskişehir’de bir yıl önce deprem riski için yıkım kararı alınan Osmangazi Ortaokulu velileri, okullarıyla ilgili çalışmaların bir an önce başlatılmasını istedi.

Eskişehir’de geçtiğimiz yıl Mart ayında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Osmangazi Ortaokulu öğrencileri, yaklaşık bir yıldır Osmangazi İlkokulu’nda eğitim görüyor.

Osmangazi ortaokulu öğrencilerinin de ilkokul öğrencileriyle beraber eğitim görmesi dolayısıyla okul, ikili eğitime geçti.

Sabahın erken saatlerinde okula giden ortaokul öğrencileri velileri yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Osmangazi Ortaokulu önündeki Basın Şehitleri Parkı’nda öğrencileriyle birlikte bir araya geldi.

Öğrenciler; “sana söz okul yapılacak”, “kendi okulumuza dönmek istiyoruz”, “okulunu sevmeyen geleceğini sevmez”, “karanlıkta okula gitmek istemiyoruz”, “eşit eğitim istiyoruz”, “sabrımız taşıyor”, “eğitim hakkımızı karanlığa teslim etmeyi” yazılı pankartlarla “çocuğuz haklıyız kazanacağız” sloganı attı.

6 Şubat 2023 tarihi sonrası yapılan Depreme dayanıklık testinden Osmangazi Ortaokulu’na yıkım kararı verildiğini hatırlatan veli Seçkin Mercan, “Mart 2023’te okulumuz boşaltıldı. Okulumuz Osmangazi İlkokulu’na taşınmış olup, tekli eğitim yapan ilkokul ve ortaokul ikili eğitime geçti. Fiziki şartları itibariyle, ilkokulun şartlarını ancak sağlayan 620 öğrencili Osmangazi İlkokulu öğrencileri öğlenci olup, saat 13.15-18.15 arası eğitim görmekte. Osmangazi ortaokulu ise 450 öğrencisiyle sabah 7.10’da eğitime başlıyor. Sabah değil gece denilebilecek saatte 6.30’da 10-11 yaşlarındaki çocuklarımız yollara düşüyor” diye konuştu.

“İKİLİ EĞİTİM NEDENİYLE ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMLERİ SEKTEYE UĞRADI”

“Çoğu öğrencimiz korku içinde okula ulaşmakta olup, ilk kez devamsızlıklarda artış yaşanmaktadır. Ayrıca ilkokul öğrencileri de akşam 18.15’de karanlıkta okuldan çıkıyor. 6-7 yaşındaki çocuklar evlerine velileri olmadan gidemiyorlar” diyen Mercan, ikili eğitimde yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde aktardı:

“İkili eğitim nedeniyle okul teneffüs saatleri düşürülmüş olup çocuklarımızın sosyal, fiziksel gelişimleri sekteye uğradı. Osmangazi ortaokulu yönetimince başarılı şekilde uygulanan hafta içi LGS etütleri, ikili eğitim ve fiziki imkansızlıklarda nedeniyle iptal olmuştur. Çocuklarımızın eğitim hayatının en önemli dönüm noktalarından LGS sınavında okulumuz ve öğrencilerimizin başarılarının düşeceği aşikar.”

“OKULUMUZ İNŞAATINA İLİŞKİN BİR MİLİM DAHİ İLERLEME KAYDEDİLMEDİ”

1 yıldır okullarıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını ve gerekli çalışmalara bir an önce başlanması gerektiğini söyleyen Mercan, “Okulumuzun yıkım ve inşaat sürecinin başlaması için öncelikle tapuda değişikliğe gidilip, yeşil alan ve okul alanı ile ilgili imar düzenlemesi yapılıp daha sonra ihaleye açılması gerek. Gelinen süreçte 1 yıllık süre zarfında okulumuz inşaatına ilişkin bir milim dahi ilerleme kaydedilmedi. 31 dönüm Hazine arazisi üzerindeki okulumuzun tapu değişikliğinin ivedilikle gerçekleştirilerek ihale sürecinin başlatılmasını Valimiz Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sertsöz’ün bilgi ve değerlendirmelerine arz ederim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.