‘Zengezur Koridoru’ koferansı büyük ilgi gördü

‘Zengezur Koridoru’ koferansı büyük ilgi gördü
Eskişehir Anadolu Üniversitesi doktora öğrencisi Gülgün Abbasbeyli, ‘Zengezur Koridoru’ konulu konferans verdi.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından düzenlenen geleneksel ‘Haftalık Sohbetleri’nin bu haftaki konusu: İkinci Karabağ savaşından bu yana gündemi oluşturan ve küresel siyaset odağına çevrilen ‘Zengezur Koridoru’dur. Konferansı, Anadolu Üniversitesi Gazetecilik anabilim dalında doktora yapan Gülgün Abbasbeyli verdi.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, 'Zengezur Koridoru’nun uluslararası basında medya ve siyaset ikilisi üzerinden, eleştirel söylem çözümleme yöntemi ve ‘Soft Power’ kavramı bağlamında ele alan öğrencimiz Gülgün Abbasbeyli, 'Zengezur Koridoru' ile ilgili bölgede güç sahibi olmaya çalışan devletlerin uluslararası kamuoyunu etkileme aracı olarak medyayı nasıl kullandıklarını ve uluslararası kamu bilincini etkileme yöntemlerine değindi.

Ticaret savaşları ile beraber dünya ticaretinin dinamiklerinin değişmesi ve 'Zengezur Koridoru'nun açılmasıyla beraber Türk Devletleri arasındaki ekonomik bağların güçlenmesi durumu saptanmıştır.

'Zengezur Koridoru'nun açılması birlikte Türk Dünyası'nın konumu hem yaşadığımız yüzyılı hem de gelecek yüzyıldaki gidişatta belirleyici olma potansiyeli taşımaktadır.

Değişen dünyada savaşların, ekonomik krizlerin de etkisiyle ticaret yollarının, koridorların güvenliği meselesi kritik bir konuma gelirken Azerbaycanı, Nahçıvana bağlayan 'Zengezur Koridoru' gündemi meşgul eden önemli bir meseledir.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Medya ekibi de her zaman bu konulara hassasiyetle yaklaşmıştır. Bugün de bölgesel ticaretin gelişmesine ve küresel siyasetin şekillenmesine önemli katkıda bulunacak olan 'Zengezur Koridoru' konusuna yer ayırması onun potansiyel olarak aslında gündem oluşturma aşamasında önemli bir aktör olduğunu vurgulamak gerekir'' dedi.

Konferans sonunda; Anadolu Üniversitesi Gazetecilik anabilim dalında doktora yapan Gülgün Abbasbeyli'ne teşekkür belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.