Alım gücü düştü satışlar azaldı

Alım gücü düştü satışlar azaldı
 Muhabir
Eskişehir’de Çarşamba pazarının giyim bölümünde sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar büyük rağbet gösterdi.

Havaların ısınmasıyla beraber vatandaşlar sokaklara dökülürken Eskişehir’in en çok rağbet gören pazarlarından Çarşamba pazarında da sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk hakimdi.

Pazarın giyim bölümündeki yoğunluğu değerlendiren pazarcı esnafları, Çarşamba pazarının Eskişehirliler tarafından yoğun bir şekilde tercih edildiğini fakat hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesinden kaynaklı satışların eskisi gibi olmadığını dile getirdiler.

“VATANDAŞLARA ÇOĞU ŞEY PAZARLARDA BİLE PAHALI GELMEYE BAŞLADI”

Pazarın durumunu değerlendiren pazarcı esnafı Enes Aslan, “Çarşamba pazarına genellikle gençler geliyor. Yaz sezonunda başka ülkelerden, illerden gelen vatandaşlar da çok oluyor. Geçen yıla göre daha çok yoğunluk var. Piyasan ve zamlardan dolayı vatandaşlar öncelikli olarak giyimden önce gıdayı düşünüyor. Artık esnaflar da ucuza mal bulup ucuza satmayı düşünüyor. Çünkü vatandaşlara çoğu şey pazarlarda bile pahalı gelmeye başladı” dedi.

2,5 ÇUVAL YARIM ÇUVALA DÜŞTÜ

Vatandaşın alım gücü düştüğü için satışların geçmiş yıllara göre azaldığını söyleyen pazarcı esnafı Ümit Şen, “Pazar kalabalık görünse de alım gücü düşük olduğu için genellikle bakıp, sorup gidiyorlar. Biz yeni sezon ürünlerini satmaya başladık. Hareketlilik de başladı ama tatmin edici değil. Çocuğu istiyor, kıramıyor almak zorunda kalıyor ama kendine almıyor. Önceki dönemlerde gelen müşteri hem kendine hem çocuğuna alabilirdi, alım gücü daha yüksekti. Şimdi alım gücü düştü. İnsanlar çoğuna yetişemiyor, kendine almıyor zaten. Eskiden pamuklu penye satardım, 3 çuval getirir yarım çuval geri götürürdüm. Şimdi alım gücü o kadar çok azaldı ki, aynı şeyi açıyorum ama bu sefer yarım çuval satıyorum” diye konuştu.

Pazarların özellikle yaz sezonunda şehre gelen turistlerle hareketlendiğini söyleyen Şen, “Yazın çok daha yoğun bir kalabalık oluyor. Özellikle yabancılar geldiğinde daha da bir hareketlenir. Çünkü onlar geldiğinde, paraları da ülkemizde değerli olduğu için bir ürün alıp gitmiyor; üçer, beşer ürünleri alıp gidiyor. Tabi bu 2 ay süren bir yoğunluk oluyor. Biz de o iki ay kazandığımızı kışa yatırım yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.