Altının her hali değer kazandı

Altının her hali değer kazandı
 Muhabir
Altın piyasasındaki yükseliş devam ederken imitasyon altın ürünler de altın ile aynı oranda yükseliyor.

Eskişehir’in çarşı içinde altın kaplama imitasyon ürünler ve takı üzerine faaliyet gösteren dükkan işletmecisi Adem Dikici, imitasyon altın kaplama ürünlerindeki fiyat artışını ve sektördeki talep değişimlerini değerlendirdi.

Dikici'nin verdiği bilgilere göre, altın kaplama ürünlerin fiyatları geçen yıla kıyasla yüzde 100'ün üzerinde bir artış gösterdi.

Özellikle yaz aylarında talebin daha da yoğun olduğunu belirten Dikici, altın fiyatları yükseldikçe müşteri talebinin daha da arttığını vurguladı.

Dikici, imitasyon altın kaplama ürünlerinin fiyat aralığının 150 ile 1000 TL arasında değiştiğini ve bu ürünlerin birebir kuyumcu modeli gibi olduğu için vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü ifade etti.

Dikici, “İmitasyon altın kaplama ürünlerimizde 150-500 ve 1000 TL arasında değişiyor. Müşterilerimizin talebi oldukça yoğun. Ürünlerimiz kararmıyor, kararmadığı için de bire bir kuyumcu modeli olduğu için vatandaşın yoğun talebi var. Özellikle yaz aylarında daha çok yoğunluk oluyor. Altın yükseldikçe bizim işlerimiz artıyor” diye konuştu.

Geçen yıla göre fiyatların yüzde 100’ün üzerinde arttığını ve fiyat artışlarının arkasında çeşitli etkenlerin olduğunu belirten Dikici, “Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 100’ün üzerinde arttı. 50 liraya bilezik satarken 150-500 TL oldu. Bu ürünler altın suyuyla yapıldığı için altınla kafa kafaya benzer oranlarda yükseliyor. Bu artışların içinde; hammadde, dükkan, personel giderleri gibi pek çok etken de var. Ben çarşı içinde esnafım, 20-30 binden aşağı dükkan kirası yok” sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.