Emekli ‘ara zam’ bekliyor

Emekli ‘ara zam’ bekliyor
Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, emekli maaşlarına ara zam yapılmayacağının açıklanmasının ardından görüşlerini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak” açıklamasının ardından Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, ara zam talep ettiklerini dile getirdi.

“ÖNCE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ”

e-1.jpg

Duru, “506 sayılı yasanın 96. Maddesi vardı, bu madde 57. Hükümet döneminde kaldırıldı. Bu madde eğer olmuş olsaydı, orda şöyle yazıyordu; ‘mevcut emeklinin asgari ücretin altında maaş bağlanmaz.’ Bu kaldırıldı. Sonra bizi gösterge tablosunda memur katsayısını düşürdüler ve TÜFE’ye bağladılar. Emeklinin refaha kavuşabilmesi için bu sistemin değişmesi gerekir. Emeklileri, gösterge ve memur kat sayı sistemine emeklileri getirmeleri gerekiyor. Diğer yandan emeklilerin muayene katkı payları kaldırılmalı. Bir diğer konu da vergi iadeleri, zarf doldurmalar vardı. Biz zarf ödemeleri kaldırttık, ek ödeme sistemine dönüştürdük. Şu anda maaşlara yüzde 4-5 ek ödemeyle gelirleri sağlanıyor. Bu oranların bugünkü şartlara göre gözden geçirilmeli ve yüzde 11-12’ye çıkarılmalı. İntibak kanunun yapılmasını istiyoruz. Emekliler ara zam istiyor. Biz talep ediyoruz ama kasa benim elimde değil, devletin elinde. Ben siyasi parti ayırt etmeksizin siyasilere dosya verdim. Ben dosyalarımın gerçekleşmesini istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum