Eskişehir zam haberi duymaya devam edecek!

Eskişehir zam haberi duymaya devam edecek!
Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe yapmış olduğu açıklamada Eskişehir’de şebeke suyuna yapılan zamları eleştirdi.

Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehir’de her ay şebeke suyuna otomatik olarak yapılan zamlar çok sıkmaya başladı. Evlerimizde kullandığımız ve konut tarifesi ile satın aldığımız şebeke suyuna 2024 yılının ilk 5 ayında %14 oranında zam geldi. Esnaflarımızın iş yerlerinde kullanmak için satın aldığı suların şebeke suyu tarifesine 2024 yılının ilk 5 ayında %22 oranında zam geldi. Şehrimizde yeni yapılan konutların ve işyerlerinin devam eden inşaatlarında kullanılan şebeke suyunun tarifesine de 2024 yılının ilk 5 ayında %22 oranında zam geldi.

Eskişehir’de güncel şebeke suyu tarifeleri şu şekilde;

Konut: 26 lira 40 kuruş (1 Ocak 2024 tarihindeki fiyatı 21 lira 61 kuruş)
İşyeri: 44 lira 89 kuruş (1 Ocak 2024 tarihindeki fiyatı 36 lira 74 kuruş)
İnşaat: 52 lira 81 kuruş (1 Ocak 2024 tarihindeki fiyatı 43 lira 22 kuruş)

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yılın ilk gününde başlattığı otomatik zam uygulamasını acilen sona erdirmelidir. Ayşe Ünlüce’nin bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor. Her ayın ilk haftasında Eskişehir’de yine suya zam geldi şeklinde haberler çıkıyor, sosyal medya paylaşımları yapılıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri artık bu zulme son vermelidir. ESKİ seçim döneminde eleştirildiği bu konuyu artık çözmelidir. Eskişehir halkı artık bir süre de olsa, suya zam geldi haberleri okumak veya sosyal medya paylaşımları görmek istemiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum