Eskişehir otogarına bayram gelemedi

Eskişehir otogarına bayram gelemedi
 Muhabir
Ramazan Bayramı’na 5 gün, kamuya ilan edilen tatil başlangıcına ise 2 gün kalmasına rağmen Eskişehir kalkışlı otobüslerde beklenen doluluk henüz yakalanmadı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Eskişehir’de yaşayan pek çok vatandaşın, öğrencinin 9 günlük tatili değerlendirerek memleketlerine gitmesi beklenirken birçok öğrenci bu bayram memlekete gitme planı kurmuyor. Otogarda veznedarlık yapan Yalçın Kaya, otobüs doluluk oranlarının kötü olmadığını fakat geçmiş bayramlardaki yoğunluğu yakalayamadıklarını kaydetti.

TALEP ESKİ BAYRAMLARA GÖRE ZAYIF KALDI

Yalçın Kaya, “Cuma gününden sonra arabaların dolmasını bekliyoruz. Şu anda gidiş-dönüş için arabalarda yer var. Şu anda yoğunluk fena değil ama eski bayramlara göre zayıf. Ek sefer yapıyoruz ama pek yoğunluk da yok. Ek seferlere de eski bayramlardaki gibi talep yok. 9 günlük tatil olmasaydı şu anki kadar bir talep de olmazdı, yolcu sayısı düşerdi” diye konuştu.

otogar2.jpg

31 Mart yerel seçimlerinin ve ardından yükselen bilet fiyatlarının talebi etkilediğini ifade eden Kaya, “Seçim öncesinde de memleketine giden vatandaşlar oldu, o zaman da haraketliydi. 1 Nisan’dan itibaren de otobüs fiyatları arttı. Uzun yollarda 200-300 liralık artışlar oldu akaryakıt fiyatlarından kaynaklı. Bayramlarda durumu iyi olanlar memleketlerine gidiyor ama ben çok öğrenciden duydum seçime gidip geldikten sonra ‘bayram tatiline gidemeyeceğim, yazın giderim’ diyen. Fiyatlar pahalı olduğu için öğrencileri zorluyor. Bir doğuya gitmek 3 bin lira. Yani öğrencinin talebi de düştü. Önceden buralar kaynardı, 15 gün 1 ay önceden bilet alınırdı. Ona göre arabalar dolardı. Şimdi son günlere geldik arabalarda hala boşluklar var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.