Eskişehir terzileri eski bayram yoğunluğunu arıyor

Eskişehir terzileri eski bayram yoğunluğunu arıyor
Terzi Hasan Acar, bayrama sayılı günler kala işlerinde geçmiş bayramlara kıyasla ciddi bir düşüş olduğunu ve gelen ürünlerde de değişimler yaşandığını belirtti

Ramazan Bayramı’na 5 gün kala terzilerde tamirat işlerinde yoğunluk olması beklenirken Eskişehir terzilerinde hareketlilik olsa da yoğunluk eski bayramlardaki gibi değil.

Uluönder Mahallesi’nde terzilik yapan Hasan Acar, işlerinde eski bayramlara göre düşüş olduğunu kaydederken tamirata gelen giysilerin çoğunlukla eski kıyafetlerden oluştuğunu söyledi.

ESNAFIN İŞ YOĞUNLUĞU, VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Vatandaşın alım gücünün düştüğüne dikkat çekerek konuşan Hasan Acar, “Geçmiş bayram öncesi terzi işçiliklerine nazaran şu anda daha çok eski kıyafetler tamire geliyor. Daha önce rafımızda 100 tane poşet varsa bunun 90 tanesi yeni, 10 tanesi eskiydi. Şimdi ise 100 poşetin 90’ı eski, 10 tanesi yeni. Vatandaş alamadığı için eski kıyafetlerini getiriyor. 1977 yılında alınmış bir takımı tadilat ediyorum. Eskiden askıda ekmek gibi askıda kıyafetler olurdu, gücü olmayan insanlar faydalansın diye. Artık o da bitti. Önceden valiz valiz getirirlerdi” ifadelerini kullandı.

Terzi esnaflarında bayram yoğunluğunun geçmiş yıllara oranla çok düşük kaldığını belirten Acar, “Diğer bayramlara göre de yoğunluğumuz az. Bundan önceki bayramlarda dükkanımda 5 kişiyle tadilat yaparken şimdi 2 kişiyle tadilatı yetiştirebiliyoruz. Geçmiş bayramlar gibi değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.