Eskişehir'de dikkat çeken düzenleme: O banknotlar kabul edilmiyor!

Eskişehir'de dikkat çeken düzenleme: O banknotlar kabul edilmiyor!
Enflasyonun etkisiyle birçok banka, ATM'lerde 10 TL'lik banknotları kabul etmeme kararı alırken Eskişehir’de de bazı ATM’lerin üzerine asılı olan “ATM’lerden 5 TL banknot yatmamaktadır. ATM’ler 50 TL altı banknot vermemektedir” yazısı dikkat çekti.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon, paranın değerini düşürerek ATM'lerdeki para miktarını yetersiz hale getirdi. Bu durum, birçok bankanın ATM'lerinde 10 TL'lik banknotların kullanımını durdurmasına neden oldu.

banknot.jpg

Eskişehir’de ise bazı bankamatiklere asılan yazılarda şu ifadeler yer aldı; “ATM’lerden 5 TL banknot yatmamaktadır. ATM’ler 50 TL altı banknot vermemektedir.”

Söz konusu durum, Türkiye'de enflasyonun ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 200 TL'lik banknot, en büyük Türk lirası birimi olmasına rağmen ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor. Hükümet, 500 ve 1000 TL'lik yeni banknot iddialarını sürekli olarak yalanlarken, daha yüksek banknotların çıkabilme ihtimali vatandaşların aklında soru işareti olarak kalmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.