Eskişehirliler Ramazan pidesinin fiyatını nasıl buldu?

Eskişehirliler Ramazan pidesinin fiyatını nasıl buldu?
 Muhabir
Eskişehir’de bir yandan esnaflar girdi maliyetlerine yetişemezken vatandaşlar ise gelen zamlara tepkili.

Eskişehir’de 270 gram olarak üretilen ve 9 TL’den satılan Ramazan pidesinin fiyatı 250 gram 15 TL olarak belirlenmişti.

Ramazan pidesinin güncel satış fiyatını değerlendiren Eskişehirli vatandaşlar, gramajın düşürülüp fiyatın artırılmasını doğru bulmazken arkası kesilmeyen zamlardan dolayı iktidarı suçladı.

serdal-ersoy.jpeg“ZAMLAR İKTİDARIN AYIBIDIR”

“Bir emekli 15 TL’den pide alabilir mi?” diyen Serdal Ersoy, “Zamlar iktidarın ayıbıdır. Böyle bir bayramda, Ramazan’da pideye zam koyuyorlar. Zammı yapan iktidar partisi, muhafazakar bir parti değil mi? Dini bir bayramda zam yapmak yerine fiyatları geri çekmeleri gerekiyor. Bir emekli 15 TL’den pide alabilir mi? Bir yanda üreticinin giderleri var, bir yanda vatandaşın alım gücü düşük. Ya üreticiye destek olacak, fiyatları yükseltmek zorunda kalmayacaklar ya da emekli maaşlarını, dar gelirli vatandaşların maaşlarını artıracaklar. 10 bin TL ile geçinilmez. Bir kişi geçinemez ki 2 kişi 4 kişi nasıl geçinsin?” sözleriyle gelen zamlara tepki gösterdi.

gazanfer-ceviker.jpeg

“EKONOMİ BİTTİ ARTIK”

Zamların arkasının kesilmeyeceğini düşündüğünü belirten Gazanfer Çeviker ise, “15 TL az bile. 50 TL olsun, yiyen yiyemeyen belli olsun. Zaten Haziran, Temmuz ayında olacak da. Ben ekmeğin en az 30-40 TL’leri göreceğine inanıyorum. Uçuk geliyor rakamlar ama bir tuvalete girerken 15 TL istiyorlar, bir bardak çaya 25 TL diyorlar. Ekonomi bitti artık” dedi.

satilmis-bulut.jpeg

“HEM GRAMAJI DÜŞTÜ HEM FİYATI ARTTI, NASIL ALALIM?

Emekli vatandaş Satılmış Bulut, “Biz pide alıp yiyemeyeceğiz, yiyenler yiyor. Geçtiğimiz sene 9 TL’ydi pide, alabiliyorduk bir şekilde. Şimdi hem gramajı düştü hem fiyatı arttı. Nasıl alalım? Bir eve bir pide de yetmez ki. 4 kişilik bir aileye en az 2-3 pide almak lazım ama bizim milletimize 15 TL de az 50 TL’ye kadar yükseltsinler, yiyemesinler. Bizim yerimize saray iktidarı yiyor zaten” ifadelerini kullandı.

hatice-dincoglu.jpeg

“ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE HAKLI”

Fırıncı esnafları açısından giderlerin yüksek olmasından kaynaklı zammı haklı bulduğunu fakat gramajın düşürülmesini doğru bulmadığını ifade eden Hatice Dinçoğlu, “15 TL pide fiyatı pahalı görünüyor ama bir yandan da susamın, unun, yumurtanın fiyatı, işçi maliyetleri arttı. Üretici açısından düşünürsek zam yapmakta haklılar ama bir yanda tüketiciler de haklı. En azından gramaj düşürülmeden fiyat artırılsaydı daha makul olabilirdi” diye konuştu.

nesrin-ozdemir-001.jpeg

“İNSANLARIMIZ EKONOMİNİN BU HALE GELMESİNE RAZI OLDU”

Pahalılıktan ve gelen zamlardan memnun olmadığını söyleyen Nesrin Özdemir de, “Ramazan pidesinin fiyatını çok iyi buluyorum, insanlarımız istedi bu durumu. İnsanlarımız, ekonominin bu hale gelmesine razı oldu. Biz karı koca emekliyiz, öyle böyle geçiniyoruz ama hayat biraz daha ucuz olsa rahat bir şekilde geçineceğiz. Bu zamlardan, pahalılıktan elbette memnun değilim” sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum