Ramazan hazırlığı Eskişehir esnafına yaradı

Ramazan hazırlığı Eskişehir esnafına yaradı
 Muhabir
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehirli vatandaşların Ramazan alışverişi için esnafı tercih ettiklerini dile getirdi.

Ramazan’ın birinci günü geride kalırken Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen, hafta sonu Ramazan hazırlığı, alışverişlerinin nasıl geçtiğini aktardı. Birsen, Eskişehirli vatandaşların alışverişlerinde küçük esnaf ve sanatkara teveccüh gösterdiğini söyledi.

Cumartesi ve Pazar günleri esnaf dükkanlarını ziyaret ettiğini, Ramazan alışverişinin nasıl olduğunu gözlemlediğini belirten Birsen, şunları söyledi:

“Öncelikle Eskişehir halkımıza teşekkür etmek istiyorum, büyük marketler yerine Eskişehir esnaflarını tercih ettikleri için. Eskişehir esnafımızın da Ramazan ayına çok hazırlıklı olduğunu gözlemledim. Herkes müşterisinin talebine yoğunlaşmış ve o talebe cevap verebilecek şekilde hazırlık yapmış ve hafta sonu Ramazan alışverişinin esnafımızın lehine gerçekleştiğini söyleyebilirim. Şu anda merkezi bölgelerde esnaf ve sanatkarımızın kaliteli hizmetiyle, vatandaşımızın da esnaflarımıza yönelmesiyle çarşıda, pazarda hareketlilik yaşandı.”

“ESNAFLARIMIZ DAHA AZ KARLA DAHA KALİTELİ HİZMET SUNUYORLAR”

Eskişehir halkına seslenen Birsen, “Alternatifi olan tek nokta esnaf ve sanatkarımız. Eskişehir’de bir alternatif olduğumuzu söylemek istiyorum. Hem semt pazarlarımız hem de küçük esnaf sanatkarımız, gıda sektöründeki esnaflarımız büyük marka marketlerden daha temkinli şekilde, daha az kar marjıyla daha iyisini daha ucuza sattığını söyleyebiliriz. Eskişehir halkının da buna göre alışverişlerini yapmaları gerekiyor” dedi.

Birsen, keyfi zam yapanlara yönelik ise, “Bir diğer yandan da talebin artışından gelen keyfi zamların yapıldığını da gözlemlemekteyiz. Herkes biraz daha kar marjlarına dikkat ederek ticaret yapmalı. Talep var diye keyfi zam yapmamak için ticaretin ahlakına davet ediyorum. Böylece birbirimize daha çok destek olmuş oluruz” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN VİCDANİ SORUMLULUK”

Eskişehir’de denetimlere gerek kalmayacak bir ortam olduğunun da altını çizen Birsen, “Ramazan ayı öncesinde yaşanan fiyat artışları ve zamların Ramazan ayında devam etmemesi yönünde bizler esnaf ve sanatkarımıza denetim yerine telkinde bulunuyoruz. Tarım Orman Müdürlüğü, Ticaret Bakanlığı ve belediyeler bu konuda denetimlerini yaparak fahiş fiyata mal ve hizmet üretenlerle ilgili bir takım yaptırımlar, cezai işlemler uygulayarak bunların önüne geçmeye çalışıyor. Önemli olan denetim değil, vicdani sorumluluk” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum