“Sadaka dağıtır gibi artışlarla emeklileri kandıramazsınız”

“Sadaka dağıtır gibi artışlarla emeklileri kandıramazsınız”
Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi ile bir araya gelen emekliler bayram ikramiyesi ücretleri için iktidara tepkilerini bir kez daha gösterdi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi’nin çağrısıyla Hamamyolu’nda bir araya gelen emekliler 3 bin TL olarak açıklanan bayram ikramiyesi ücretlerine ve emekli maaşlarına tepki gösterdi.

Emekliler; “çetelere değil, emekliye bütçe”, “dilenci değil emekliyiz”, “sadaka değil insanca yaşam”, “haydi şimdi çay simit hesabı yapsana” sloganları attı.

“DAĞ YİNE FARE DOĞURDU”

Bayram ikramiyesi rakamını eleştiren Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Şanlı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerden tepki görünce bu seferde bayram ikramiyelerine sarıldı. Güdümündeki TÜİK'in enflasyon oranı yüzde 64,77 olduğu halde bayram ikramiyelerini yüzde elli artırdı diye övünüyor. Bin liralık bayram ikramiyesi artışıyla bir tepsi baklava bile alınamayacağını bilmiyorlar mı? Hani torunlara bayram harçlığı, hani ikram edilecek bayram şekeri? Her vaatler zamanında olduğu gibi dağ yine fare doğurdu” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

“Emeklilere aylık 10 bin lira maaşı reva görerek, resmen alay ediyor ve dalga geçiyorlar” diyen Şanlı, şöyle devam etti:

“Artık yeter, bunu kabul etmiyor ve bir özür dilenmesini bekliyoruz. Biz emekliler, yıllarca ödediğimiz vergileri ve primleri kendimiz değerlendirmiş olsaydık, bugün en düşük aylık gelirimiz 50 bin liranın çok çok üstünde olurdu. Onun için hep haykırıyoruz; dilenci değil, emekliyiz. Hakkımız olanı istiyoruz. Eğer 40 milyon seçmeni temsil eden 16 milyon emeklinin oylarını almak istiyorsanız. Gözlerinizi ve kulaklarınızı kapatsanız da alanlarda sürekli dile getirdiğimiz hakkımız olan isteklerimizi hemen yerine getirin.”

Taleplerini sıralayan Şanlı, “Kök maaş uygulamasını kaldırıp, İntibak yasasını derhal çıkarın. En düşük emekli maaşını hemen en düşük memur maaşı olan 32 bin 861 liraya eşitleyin. Ardından yoksulluk sınırı olan 56 bin 942 liranın üzerine çıkaracak yasal düzenlemeleri yapın. Yetim, dul ve engellileri de bu kapsama almayı da unutmayın. Bayram ikramiyelerini de yılda dört kez 32 bin 861 lira olan maaş tutarın da verilmesini derhal sağlayın. Yoksa artık boş vaatlerle, sadaka dağıtır gibi yüzdelik artışlarla emeklileri kandıramazsınız” dedi.

“EMEKLİLER SANDIKTA HESAP SORACAK”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ‘emeklilerin hesap sorma günü’ olduğunu söyleyen Şanlı, “31 Mart yerel seçimleri Emeklilerin hesap sorma günüdür. Tüm Emeklilerin Sendikası olarak, emeklilere de çok önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz; o gün oylarıyla haklarımızı vermeyenlerden hesap sormayanlar, sonrasında istedikleri kadar pişman olsalar da iş işten geçmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.