B sınıfı ehliyet ile ilgili yeni detay! Bilmeyenler yandı...

B sınıfı ehliyet ile ilgili yeni detay! Bilmeyenler yandı...
 Muhabir
B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motosiklet kullanabileceğine dair haberin ardından pek çok kişi trafiğe çıkarak büyük cezalara maruz kaldı.

Son zamanlarda, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motosiklet kullanabilme durumu büyük bir merak konusu oldu.

Resmi Gazete'de ‘B sınıfı ehliyet ile motor kullanılabilir mi?’ sorusu netlik kazandı fakat halen daha sürücüler ne yapmaları gerektiğini bilmeyerek trafiğe çıkıyor. Sürücü kursu işletmecisi Salih Er, konu hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Er, “B sınıfı ehliyet A1 motosikleti, yani 125 cc’ye kadar kullanabiliyor. İlk yapılan açıklamada B sınıfı ehliyet bu motoru kullanılabiliyor dendi. Ancak bunun şartları söylenmediği için birçok kişi ceza yemek zorunda kaldı” dedi.

SÜRÜCÜLER ÖNCE KURSA GİDECEK

B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanabilme şartlarını aktaran Er, “Öncelikle sürücü kursuna kayıt oluyorsunuz. En az 2 yıllık B sınıfı ehliyetiniz olması gerekiyor. Daha sonra son 5 yılda ehliyetinize daimi veya geçici kaptırmamanız, yani herhangi büyük kusur veya ceza işlememiş olmanız gerekiyor. Bir de ‘motosiklet kullanabilir’ sağlık raporu almak gerekiyor. Bu şartları sağladıktan sonra tekrar direksiyon eğitimi alıp direksiyon sınavına giriyorsunuz. Direksiyon sınavına girdikten sonra bu ehliyeti hak ediyorsunuz. Burada avantajlı olan durum; devlete yatırılan A1-A2 sınıfı vergiler ve ücretler vardı, bunları ödememiş oluyorsunuz ama sürücü kursu eğitim ücretini yine ödüyorsunuz ve sınavı geçtikten sonra ehliyetinizi almış oluyorsunuz. Sürücü kursundan sınava girmeden önce en az 6 saat direksiyon eğitimi alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.