Balık satışları ‘duraklama’ döneminde

Balık satışları ‘duraklama’ döneminde
 Muhabir
Eskişehir’de Ramazan ayının başlamasıyla beraber balık satışlarında düşüş yaşandı.

Eskişehir’de geçtiğimiz aylarda yoğunluğu gözden kaçmayan balıkçı tezgahlarının önü Ramazan’ın ilk günlerinde sakin geçiyor.

Balıkçı esnafları, Ramazan öncesinde Eskişehirli vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu fakat Ramazan’ın ilk haftasının durgun geçtiğini kaydetti.

Eskişehir tezgahlarındaki balık fiyatları hakkında bilgi veren balıkçı esnafı Ertaç Arslanbenzer, “Balık fiyatlarımız aynı, bir değişiklik olmadı. Balıklarımız her gün taze geliyor. Kilogram başına en çok giden balıkların fiyatları şöyle; Hamsi 100 TL, şu anda insanların çok sevdiği Eskişehir’in de balığı olan sazan 100 TL, alabalık 100 TL, çupra-levrek 250 TL, istavrit 120 TL. En çok tercih edilen hamsi oluyor. Hamsi hem fiyat hem lezzet olarak seviliyor. Hamsi tezgahların canı, gözbebeği” diye konuştu.

“SATIŞLAR AZALDI”

Satışların Ramazan’ın ilk haftası itibariyle düştüğü bilgisini veren Arslanbenzer, “Ramazan dolayısıyla fiyatlarda bir değişiklik yok ama satışlarda bir değişiklik var. Vatandaşlar sanırım evini kokutmamak için balık almıyor. Ramazan öncesi geçirdiğimiz zamanlarda satışlar iyiydi, vatandaşın ilgisi çoktu. Şimdi bir hafta durgun gider, Ramazan ortasında vatandaşlar yine gelmeye başlar diye düşünüyoruz. Çünkü ilk hafta pek çok kişi kahvaltılık, sahurluk alışverişini yaptı. Bir yandan insanlar maddi sıkıntı çekiyor her şeyi bir anda alamıyor” ifadelerini kullandı.

“BU SENE HAMSİDEN BAŞKA BALIK OLMADI”

Mevsim değişiklerinin çıkan balık çeşitliliğini de etkilediğini söyleyen Arslanbenzer, “Balığın canı buzdur, balık soğukta çıkar. Nisan 15’te zaten av yasağı gelecek. Nisan 15’e kadar büyük tekneler açılır onların balığı gelir, daha sonra da küçük tekneler açılır. Yine balık olur ama bu kadar bol bulamayız. Havalar da bu yıl bizi etkiledi. Kışı tam yaşayamadığımızdan hamsiden başka balık olmadı. Daha önceki senelerde yerli palamut, lüfer, çinekop balıkları olmuştu. Bu sene hamsiden başka balık olmadı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.