“Engelliliği önleyici tedbirler alınmalı”

“Engelliliği önleyici tedbirler alınmalı”
TÜKDES Genel Sekreteri Bülent Arslankaya, yeni seçilen yerel yönetimlerin engelli bireyler için talepleri hızlı bir şekilde karşılaması gerektiğini söyledi.

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Sekreteri Bülent Arslankaya, engelli bireylerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik etmek ve toplumsal hayata diğer bireyler kadar katılımını sağlamak amacıyla yerel yönetimlerin üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları hatırlattı.

Arslankaya, “Yerel seçimler tamamlandı seçmenler seçimlerini yaptı. Şimdi seçilenlerin talepleri dinleme ve vaatlerini yerine getirme vakti. Engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek ve doğuştan sahip oldukları onura saygıyı güçlendirerek, toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması ve engelliliği önleyici tedbirlerin alınmasıyla sıkı sıkıyla bağlantılıdır” diye konuştu.

“Görme engellilerin toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması için yaya geçitlerindeki trafik lambalarına yayalar için sesli uyarı konulmalıdır” diyen Arslankaya, şöyle devam etti:

“Görme engellilerin trafik lambası bulunan yaya geçitlerini güvenli bir şekilde kullanabilmesi için sesli uyarı sistemi hayati öneme haizdir. Trafik lambası bulunan yaya geçitlerine sesli uyarı konulsun. Yaya geçitlerinde yayalara yeşil/geç yandığında yapılacak ‘sayın yayalar yeşil yandı, kontrollü geçiniz’ uyarısıyla görme engelli bireyler yaya geçitlerini güvenli bir şekilde kullanabileceklerdir. Doğuştan sahip olunan onura saygıyı güçlendirmek ve engelliliği önleyici tedbirleri almak yerel yönetimlerin asıl görevleridir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.