Eskişehir'de emekliler adaletli gelir dağılımı için alanlarda

Eskişehir'de emekliler adaletli gelir dağılımı için alanlarda
Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emeklilerin taleplerinin karşılanması ve gerekli düzenlemelerin yapılması amacıyla imza kampanyası başlattı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, Hamamyolu’nda ‘adaletli gelir dağılımı’ ve emeklilerin taleplerinin karşılanması adına kurdukları stantta imza kampanyası başlattı. Stant önünde toplanan emekliler; “emekliler el ele mücadeleye”, “insanca yaşamak hakkımız, alacağız”, “emekliyiz haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

“YENİDEN DÜZENLEME YAPILMALI”

İmza kampanyası içerisindeki taleplerini dile getiren Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “En düşük emekli maaşının en düşük memur maaşına eşitlenerek 35 bin liraya çıkarılması, ardından da yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması için yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz. Emeklilerin tüm sağlık hizmetlerinden para alınmamasını, katkı payı alınmamasını, sendikal mücadelemizin yasal güvence altına alınmasını istiyoruz. Tüm bu haklarımız ve taleplerimizden sadece biz emekliler değil adaletli gelir dağılımı için bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bütün dul, yetim ve engellilerin de bu haklara sahip olması için düzenleme yapılmalı” diye sıraladı.

Şanlı, “Primlerimizi, vergilerimizi peşin peşin ödedik. Şimdi onun karşısında insanca yaşayabileceğimiz bir emekli maaşı istiyoruz. Yaşanan krizin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir, krizin faturasını da onlar ödemelidir. Bir kere daha, mücadelemizi sürdüreceğimizi ve siyasi iktidarın da bunu bilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Bizi yok sayanları yok sayacağımızı söyledik ve bunu gördüler. Tüm Türkiye’de alanlardayız” ifadeleriyle devam etti.

“BİZİ YOK SAYANLARI SANDIKTA YOK SAYACAĞIMIZI GÖSTERDİK”

“Emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesini istiyoruz” talebini yineleyen Şanlı, iktidara ve tüm siyasi partilere yönelik şunları söyledi:

“Siyasal, ekonomik ve sosyal krizin derinleştiği yoğun bir dönemde yerel seçimleri yaşadık. Bu yerel seçimler öncesinde biz emekliler olarak insanca yaşam haklarımız için yoğun bir mücadele sürdürdük ama ne yazık ki tüm çağrılarımıza rağmen emekliler yok sayıldı, bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Adaletli gelir dağılımı yapılması için sesimizi duyurmaya çalıştık ama buna rağmen siyasi iktidar, Cumhurbaşkanı bizi duymazlıktan geldi ve sonuçta da geldiğimiz nokta belli. Bu süreçte seçime girdik. Tüm uyarılarımıza rağmen bizi görmemezlikten gelen siyasi iktidar ve ortakları yerel seçim sonuçlarını hep birlikte gördük ve tüm siyasi partiler gördü. Bizi yok sayanları sandıkta yok sayacağımızı gösterdik. Buradan bir kez daha uyarıyoruz, mücadelemizi sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum