Eskişehir'de gençler Gazze için yürüdü!

Eskişehir'de gençler Gazze için yürüdü!
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kulüpler Topluluğu, Gazze halkının yanında olma çağrısı yapmak için yürüdü.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kulüpler Topluluğu, ESOGÜ İlahiyat Cami önünde Merkez Yemekhanesi önüne kadar Gazze halkına destek amacıyla; “dişe diş kana kan intikam”, “nehirden denize özgür Filistin”, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” sloganları atarak yürüdü.

Yürüyüşün ardından topluluk adına basın açıklaması gerçekleştiren Ömer Koca, “Özgürlüğün ruhu Gazze'de; Amerika'da ise sadece heykeli var. İslam topraklarını işgal ederek yüzyıla yakın bir süredir kadın-erkek, yaşlı-genç, bebek-çocuk demeden soykırım yapan İsrail, 7 Ekim'den sonra tüm dünyanın gözü önünde zulmüne devam ediyor. Bugün Gazze'de ve onun yanında olanlardaki özgür ruhlara şahit olurken, Amerika'da özgürlüğün sadece heykelinin kaldığını görüyoruz. Umuyoruz ki Gazze'de başlayan bu uyanış, tüm dünyada özgür ruhları harekete geçirecek ve kurulmuş olan adaletsiz dünya düzenin sorgulanmasına yol açacaktır” diye konuştu.

“TÜM İNSANLIĞI MAZLUMLARA YARDIM ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Tüm insanlığa çağrıda bulunan Koca, “Bugün mazlumun yanında olma günüdür. Bugün zalimlerin karşısında durma, hakkı haykırma günüdür. Bugün dünyadaki adaletsiz düzenin değişmesi için harekete geçme günüdür. Tüm insanlığı ve yeryüzündeki tüm kurum ve kuruluşları hakkı savunmaya, mazlumlara yardım etmeye çağırıyoruz. Gazze'de insanlığa karşı işlenen soykırım suçuna karşı ağaya kalkmaya bekliyoruz. Katliamın bir ana önce durdurulması ve suçluların uluslararası mahkemelerde yargılanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sonrası okunan duanın ardından topluluk üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.