Eskişehir'de havaların ısınmasıyla ilaçlamaya hız verildi

Eskişehir'de havaların ısınmasıyla ilaçlamaya hız verildi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ve 12 kırsal ilçede karasinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Halk sağlığının korunması ve vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilaçlama sezonuna yoğun bir çalışma programı ile başladı.

Ekipler sivrisinek, karasinek benzeri vektörlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler kent merkezinde başta park ve su alanları olmak üzere 12 kırsal ilçede ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmaların yaz boyunca devam edeceğini ifade eden yetkililer, yapılan ilaçlama ile hem insan hem çevre sağlığının korunduğunu belirttiler.

Yetkililer ayrıca evlerin bahçelerinde unutulan su birikintilerinin, sivrisinek larvaları için üreme kaynağı olduğunu belirterek vatandaşların bu noktalarda su bulundurmamaya özen göstermesi gerektiğini; katı atıkların da sokak ve caddelere gelişi güzel bırakılmaması konusuna dikkat edilmesi için uyarıda bulundular.

Ekipler, kullanılan ilacın doğanın dengesini bozmayan ve insan sağlığına zarar vermeyen içeriğe sahip olduğunu da sözlerine eklediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.