Eskişehir'de karşılık bulmayan çağrı!

Eskişehir'de karşılık bulmayan çağrı!
Ülke genelinde vatandaşlar; kafe, restoran ve lokantalardaki fiyatların yüksek olması gerekçesiyle 20-21 Nisan tarihlerinde mekanlara gitmeme kararı almıştı. Bu boykot kararı Eskişehir’de karşılık bulmadı.

Kafe, restoran, lokantalardaki yüksek fiyatlar sebebiyle sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar ve ünlü birkaç isimden hafta sonu geniş çaplı bir boykot hareketi için çağrılar peş peşe geldi. 20-21 Nisan'da vatandaşlar restoran, kafe gibi mekanlara gitmeme kararı alırken, bu boykot kararı Eskişehir’de karşılık bulmadı.

“BOYKOTUN ETKİSİ OLMADI”

Boykotun Eskişehir’de etkili olmadığını belirten kafe işletmecisi Can Evliyagil, “Boykotun bize bir etkisi olmadı. Bayram sonrası ister istemez bir düşüş oldu fakat bunun bu karardan ziyade vatandaşların bayramda belli harcamalar yapmasından kaynaklıydı. Diğer yandan vatandaşların ekonomisinin kötü olmasından kaynaklı işletmelerin bazı günleri sakin geçirmesi dönem dönem boykotmuş gibi oluyor fakat direkt bir boykotu hissetmedik, rutinimizde işlerimiz devam etti” diye konuştu.

“VATANDAŞ İSYANINI ESNAFTAN ÇIKARMAMALI”

Fiyatların yüksek olmasının sebebinin yüksek girdiler olduğunun altını çizen Evliyagil, “Fiyatların yüksek olması ya da görünmesi bizim değil devletin ayıbı. Enflasyonun, maliyetlerin yüksekliği, genel giderlerimizin; kira, elektrik, su, personel girdilerinin çok fazla olması dolayısıyla yaptığımız zamlar, ayakta durmamız için. Benim cirom artıyor ama karım 10 yıl önce ne kadar ediyorsam şu anda da o kadar. Burada devletin maliyetlere el atması lazım. Vatandaş isyanını esnaftan çıkarmamalı, devletten çıkarmalı. Esnafa değil de giderlere ‘dur’ denilmeli. Bizim genel giderlerimiz bu kadar yüksek olmasa fiyatlarımız da yüksek olmaz. Bunu fırsata çevirmeye çalışan işletmeler muhakkak vardır fakat bizim gibi küçük işletmeler ayakta durmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum