Eskişehir'de şehrin göbeğinde “doğalgaz” yok

Eskişehir'de şehrin göbeğinde “doğalgaz” yok
Eskişehir’in çarşı merkezinde bulunan Taşbaşı Halk Çarşısı’nda esnaflar doğalgaz olmamasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.

Şehrin en merkezi yerinde konumlanan Taşbaşı Halk Çarşısı’nda iş yapan esnaflar, özellikle dönerci esnafları yıllardır çözülmeyen doğalgaz sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Taşbaşı Çarşısı’nın çevresinde bulunan tüm İşhanlarında ve belediye binasında doğalgaz olmasına rağmen Taşbaşı’nda doğalgaz olmaması tepkileri büyütüyor. Esnaflar bu sorun kaynaklı giderlerinin daha da arttığını söylüyor.

DOĞALGAZ OLMAMASI ESNAFIN GİDERLERİNİ ARTIRIYOR

1992 yılından itibaren Taşbaşı Çarşısı’nda esnaflık yaptığını söyleyen Yunus Özkaykı, “Taşbaşı Çarşısı’na neden doğalgaz gelmediğini bilmiyoruz. Arkada 8 katlı Varda İş Merkezi’nde, yanımızda Belediye Binası’nda, diğer yanımız Pirinç İş Hanı’nda, karşımızda bütün dükkan ve iş hanlarında doğalgaz var ama Taşbaşı Halk Çarşısı mahrumiyet bölgesi gibi kaldı. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Artık bize de öncelik verilmeli. Ben dönerci esnafıyım ve doğalgaz olmadığı için tüp alıyoruz. Günde ortalama iki tüp bitiyor, bir tüp 700 TL. Doğalgaz olsa daha az giderimiz olur. Biz daha önce bir doğalgaz talebinde bulunduk, geldiler baktılar ama doğalgaz çekim bedelini bizden istiyorlar. Böyle bir şey olamaz, apartmanların doğalgaz çekim bedelini vatandaşlardan mı alıyorlar?” diye konuştu.

Dönerci esnafı Orhan Işık ise, “Sene 2024 olmuş, şehrin göbeğindeyiz ama doğalgaz yok. Sözde pilot şehir olacağız. Bir tüpe 700-750 TL veriyorum, 2-3 tüp bitiyor. Aylık 50 bin TL’ye varan tüp masrafımız oluyor. Doğalgaz olsa bu kadar masraf çıkmayacak. Taşbaşı esnafı doğalgazsız çalışmaya çalışıyor” dedi.

Esnaf Ekrem Altıntaş da, “25 senedir Taşbaşı Çarşısı’nda esnafım ve yıllardır burada doğalgaz yok. Şehrin merkezinde doğalgaz yok. Her gün 2 tane tüp kullanıyoruz. Yaklaşık 5 sene önce doğalgaz başvurusunda bulunduk fakat belli sebeplerden yapılamıyor dediler, o şekilde kaldı. Burada 8-10 tane dükkanız. Hepimiz bu durumdan mağduriyet yaşıyoruz. En kısa zamanda sorunun çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum