Eskişehir'de sendikalardan “Haydi 1 Mayıs’a” çağrısı

Eskişehir'de sendikalardan “Haydi 1 Mayıs’a” çağrısı
TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, EBTO’nun yer aldığı Eskişehir 1 Mayıs Tertip Komitesi bir araya gelerek “Haydi 1 Mayıs’a” çağrısında bulunarak tüm emekçileri 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda birlikte olmaya davet etti.

TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, EBTO’nun da yer aldığı Eskişehir 1 Mayıs Tertip Komitesi Doktorlar Caddesi’nde bir araya gelerek; “yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı mücadeleyi büyütmek, umudu örgütlemek için haydi 1 Mayıs’a” çağrısında bulunularak basın açıklaması gerçekleştirildi.

“İŞÇİ SINIFININ SESİNE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR”

1 Mayıs Tertip Komitesi adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Umut Özge Yılmaz, “Yılın 365 günü ezilen, sömürülen, horlanan, yok sayılan milyonlar 1 Mayıs alanlarında kendilerini ifade eder; taleplerini, umutlarını, tepkilerini omuz omuza paylaşır. 1 Mayıs, tüm değerleri üreten işçilerin-emekçilerin bugüne dair itirazlarını ve yarına dair hedeflerini ifade ettiği bir gündür. 1 Mayıs alanları yüz binlerin birbirlerine ve tüm dünya işçi sınıfına yüzünü döndüğü ve elini uzattığı alanlardır. Bugün işçi sınıfının, emekçilerin sesine, sözüne, gücüne hem dünyada hem de ülkemizde her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Bugün dünyanın dört bir yanında hakları için, adalet için, demokrasi için, barış için mücadele eden işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların sesleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak” diye konuştu.

“EMEKLİLER-EMEKÇİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR”

Emekçilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Yılmaz, “Tüm dünyada işçi sınıfı sayısal olarak hızla büyürken, ücretli emek yaygınlaşırken; biz üretenlerin toplumsal zenginlikten aldığı pay azalıyor. Sermayeyi emek sömürüsü de doyurmuyor. Karşı karşıya olduğumuz hakikat belli: İnsanca çalışmamız ve insanca yaşamamız bir yana, hayatta kalmamızı bile sağlamaktan çok uzak bir düzenle karşı karşıyayız. İktidar partisinin milletvekilleri ıstakoz yediği sofraları sosyal medya hesaplarından paylaşıp, yarım milyon değerinde saatler takarken; emekliler-emekçiler açlığa mahkum ediliyor. BİSAM Mart 2024’te açlık sınırını 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırını 57 bin 578 TL olarak açıkladı. Ancak ülkemizde asgari ücret açlık sınırının biraz üzerinde, emekli maaşları açlık sınırının çok altında” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Güvencesiz çalışmayı hemen her alanda hakim hale getirdiler, bizlerin işini, ekmeğini iktidarın ve patronların insafına terk etmeye çalıştılar. Memlekette, hak aramayı, sendikalı olmayı, grev yapmayı engellediler, üstelik bu yaptıklarıyla övündüler ama yine de başaramadılar. İşçiler işine, aşına, ekmeğine sahip çıktı; gençler geleceklerine... Adalet, barış, kardeşlik ve eşit yurttaşlık mücadeleleri dimdik ayakta” diye devam etti.

“UMUTLARIMIZI, HAKLARIMIZI 1 MAYIS MEYDANLARINDA BULUŞTURACAĞIZ”

Son olarak tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs’a davet eden Yılmaz, “Nasıl bir dünya, nasıl bir memleket, nasıl bir gelecek istediğimizi; umutlarımızı, taleplerimizi, haklarımızı 1 Mayıs meydanlarında buluşturacağız. Büyük bir çoğunluğu ücret gelirleriyle yaşamını sürdüren nüfusuyla ülkemizin demokratik yeniden kuruluşunun ancak ve ancak işçi sınıfıyla, emekçilerle mümkün olduğunu 1 Mayıs meydanlarında haykıracağız. Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten biz işçilerin, emekçilerin yöneten olduğu bir düzen kurma irademizle Cumhuriyet Meydanı’nda birlik olacağız. 1 Mayıs birlik, dayanışma, mücadele ve gelecektir. Bu ülkenin gerçek sahipleri olarak geleceğimize sahip çıkacağız” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum