Eskişehir'de Zorlu Holding'e protesto

Eskişehir'de Zorlu Holding'e protesto
Filistin için 1000 Genç Platformu, İsrail’de santralleri olan Zorlu Holding’i protesto etmek için Eskişehir Zorlu Enerji binası önünde bir araya geldi.

Filistin için 1000 Genç Platformu, İsrail’de santralleri olan Zorlu Holding’i protesto etmek için Zorlu Enerji binası önünde bir araya geldi.

Eylemciler; "nehirden denize özgür Filistin", "İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet", "Filistin'de taş atan çocuklara bin selam", "emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak" sloganları atarak İsrail ile ticaretin sonlandırılması ve Filistin için daha fazla siyasi ve diplomatik adım atılması çağrısı yaptı.

"İSRAİL'LE TİCARET FİLİSTİN'E İHANET"

Platform adına konuşan Berk Başar, "Bir tarafta emperyalist tekeller, diğer tarafta aç bir şekilde savaşanlar... Eğer dünya üzerinde yaşanan en büyük soykırıma destek vermeye devam ederse; Zorlu Holding, beşli çete buradan hepsini uyarıyoruz, İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet diyoruz. Bizim derdimiz iş birlikçelerdir. Bizi hiçbir şekilde durduramayacaklar. Mücadelemiz bitmedi sürüyor, o kavga bitmedi. Biz eylemlerimize Filistin'de arkadaşlarımız ölmeyene, İsrail'le ticaret kesilene, soykırımın destekçiliği bitene kadar devam edeceğiz. Şiarımızdan vazgeçmeyeceğiz, ifşa ediyoruz Zorlu Holding İsrail iş birlikçisidir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından eylemciler, ellerindeki pankartları Zorlu Enerji Binası önüne astı.

Eylemin ardından dağılmaya başlayan üyeler arasından bir kişi ve polis arasında, polisin kişiye "kasten omuza çarpma" iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma, polis müdahalesi ile büyümeden son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum