Hürriyetçi Eğitimsen'den iktidara çağrı

Hürriyetçi Eğitimsen'den iktidara çağrı
Hürriyetçi Eğitimsen Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Erol Ger, “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hürriyetçi Eğitimsen Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu adına “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı” dolayısıyla mesaj yayımlayan Şube Başkanı Erol Ger, 1 Mayıs’ta eğitim emekçilerinin de gününü kutlayarak günümüz sistemlerinin “emekçileri sömürmek” üzerine kurulu olduğuna dikkat çekti.

“Bu günkü sistemler, emekçileri sürekli sömürmek için eğitim çalışanlarının dayanışmasını engellemek istemektedir” diyen Ger, şöyle devam etti:

“Çalışma hayatına ilişkin gündemdeki tasarılar var olan kazanımları da yok etmeye yöneliktir. Sanal demokratikleşme söylemiyle, sendikal mevzuata ve çalışma yaşamına ilişkin olarak gündeme getirilmek istenen düzenlemelerle emeğin ekonomik ve demokratik mücadelesi engellenmek istenmektedir. Kamu emekçilerinin ise 4688 Sayılı sendika yasasıyla ne kazandığı belirsizdir. Ne yazık ki kamu emekçilerinin sendikaları, hiçbir söz ve karar sahibi olmadıkları bu yasaya karşı da birlik ve beraberliklerini sağlayamamışlardır. Bazı sendikalar siyasi iktidardan haklarını aramak yerine kendi çıkarları söz konusu olduğunda çok ciddiye almadıklarını söyleseler de önce yüzde 1 sonra yüzde 2 baraj engelini çıkarmışlardır.”

GER’DEN İKTİDARA ÇAĞRI

Ger, “1 Mayıs’ta alanlarda eğitim çalışanlarının hakları için alanlardayız. Siyasi iktidara sesleniyoruz; sözleşmeli öğretmenler yerine acilen kadrolu öğretmen atanmasını, öğretmenlik Meslek Kanununun paydaşlarıyla uzlaşıyla çıkmasını istiyoruz. Okullarda şiddetin önlenmesini acilen yasalaşmasını bekliyoruz” şeklinde taleplerini sıraladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.