"Kafamıza göre TÜGVA tabelası asmadık!"

"Kafamıza göre TÜGVA tabelası asmadık!"
Eskişehir'de ETİ Şehir ve Göç Müzesi olarak faaliyete geçeceği duyurulan binanın TÜGVA'ya devredildiği ortaya çıktı.

Müze olması beklenen binaya 'TÜGVA Kıraathanesi' tabelası asıldı. CHP'li Utku Çakırözer başta olmak üzere birçok siyasi ismin tepki göstermesi üzerine TÜGVA İl Temsilcisi Ramazan Anıl, Özge Zaim’e konuştu.

“MÜZENİN MUHTEVİYATI BOZULMAYACAK”

Orasının müze olarak planlandığını söyleyen Ramazan Anıl, “Orası açıldığında müzenin muhteviyatı hiçbir şekilde bozulmadı. Bozulmayacak. Aynı şekilde müze olarak devam edecek. Bunun yanında bugün okudum, kıraathaneleri alıp kahveye çeviriyorlar nargileye çeviriyorlar diye... Ben Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir İl Başkanıyım. Bu yaşıma kadar sigara kullanmadım ve hiçbir şekilde sigara kullanmıyorum. Biz temiz çevre, temiz toplum algısıyla hareket ediyoruz” dedi.

“TİCARİ İŞLETME OLMAYACAK”

“Benim mevcut diğer binalarımda da vakfımızda da hiçbir yerde sigara dahi içirtmiyoruz” diyen Anıl, “Hani bırakın nargileyi. Burası zaten ticari bir işletme değil. Ticari bir işletme olmayacak. Nargile zaten olamaz. Yani böyle bir şey söz konusu bile değil. Burası gençlerin gelip orada hani kıraathanenin amacı okuma salonlarında vakit geçirebileceği, sosyal etkinlikler yapabileceği alanları olarak planlanan bir yer. Kesinlikle nargile sağlayıcı ticari bir işletme değil” şeklinde konuştu.

“OKUMA SALONUNDA KİTAP OKUNACAK”

“Kendilerine ne zaman tahsis edildiği yönündeki soruyu da yanıtlayan Anıl, “Burası tahsis değil ortak anlamda yapılan bir şey. Yani müzenin mevcut muhteviyatı bozulmadan müze olarak da devam edecek. Biz orayı kullanıma açtığımızsa sizleri de davet edeceğiz zaten... Orası hem gençlerin hem dışarıdaki insanların gelip müzeyi ziyaret edebileceği bir alan aynı zamanda da gençlerin orada okuma salonunda kitap okuyabileceği, internete girebileceği ve vakit geçirebileceği bir etkinlik alanı olarak planlandı, hepsi bu” şeklinde konuştu.

15-20 gün sonra açılışının yapılacağını belirten Anıl,

“Kesinlikle ve kesinlikle orası bir ticari işletme değil. Nargile zaten olmaz öyle bir şey söz konusu bile değil. Zaten bunu ilerleyen zamanlarda göreceksiniz. Ben iki yıldır Eskişehir İl Başkanlığı yürütüyorum yaptığımız çalışmalar ve projeler ortada” dedi.

“KAFAMIZA GÖRE TÜGVA TABELASI ASMADIK”

TÜGVA’ya tahsisin gerekçesini de açıklayan Anıl,

“TÜGVA’ya tahsis değil, ortak protokol kapsamında ortak bir proje yürütüyoruz burada. Orası atıl durumda bir bina orası 10 yıldır kapalı bir bina. Biz orayı canlandıralım dedik ve bir proje ortaya koyduk. Bu proje kapsamında da burası açılacak. Biz oraya kafamıza göre TÜGVA tabelasını asmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu onların (ETİ’nin) bilgisi dahilinde olan bir şey. Müze olarak planlanan kısım olduğu gibi müze olarak duruyor zaten. Oranın muhteviyatı bozulmadı bozulamaz da zaten. Böyle bir şey söz konusu değil. Sonuçta oraya bir şekilde birileri bir şeyler koymuş. O orada devam edecek hatta onlar ilgili projeler geliştirdik biz. İnsanlar oraya girdiklerinde hem gençlerin gidebileceği bir mekan hem de müze olarak planlanmış olduğunu görecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum