Lokantacı esnafı Ramazan’ı boş geçirmemenin derdinde

Lokantacı esnafı Ramazan’ı boş geçirmemenin derdinde
 Muhabir
Ramazan’da Eskişehir’deki lokantacı esnafları hem dükkanlarını boş bırakmamak hem de vatandaşların ekonomisini düşünerek fiyatları dibe çekti.

Eskişehir’de ortalama bir restoranda iftar menüleri 500 TL civarındayken esnaf lokantalarının menü fiyatları ekonomiye meydan okurcasına düşük seviyede kaldı. Çarşı bölgesinde işini devam ettiren lokantacı esnafı Metin Anılır, geçen yıldan farklı olarak bu sene fiyatlarını en uygun seviyede tuttuklarını, böylece hem vatandaşın cebini düşündüklerini hem de Ramazan’ı boş geçirmek istemediklerini söyledi.

MASALAR DOLUYOR KÂR DÜŞÜYOR

Gündelik zamana göre Ramazan ayında işlerinin etkilendiğini belirten Metin Anılır, “Ramazan’da işlerimiz yüzde 50 düşer. Bu sene Ramazan biraz daha farklı. Bu sene fiyatlarımızı çok uygun tuttuk. Bu Ramazan’da fazla kazanmak değil, insanlara hizmet etmek istiyoruz. Fiyatlarımız uygun olduğu için de Ramazan’ı dolu dolu geçiriyoruz fakat geçen senelere göre ama şöyle bir fark var kazancımız çok fazla düştü. Pandemiden beri yüzümüz gülmüyor, karımız günden güne düşüyor. Olan küçük esnafa oluyor” ifadelerini kullandı.

lokanta.jpg

KÜÇÜK ESNAF VATANDAŞIN CEBİNİ DE DÜŞÜNÜYOR

“Kârımızdan, kendimizden kısıp Ramazan’ı boş geçirmemek, vatandaşlarımızın da rahat rahat yemek yiyebilmesi için fiyatlarımızı uygun tutuyoruz” diyen Anılır, “Bizim fiyatları uygun tutmamızın sebebi; Ramazan’ı boş geçirmemek ve vatandaşa zarar vermemek. Dışarıda menü fiyatlarını gördük ve insanların karşılayabileceği gibi değil. Bir aile gidip de dışarıda kolay kolay iftar yapamaz. Biz de bunu düşünerek fiyatlarımızı uygun tuttuk, elimizden geleni yapıyoruz. Bizim için de zor geçiyor. Saatlerimiz uzun, kazancımız düşük ama yine de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Menü fiyatları hakkında bilgi veren Anılır, “Bizim iki menümüz var; tavuk, sebze, köfte yemekleri, çorba, pilav, içeceği, tatlısı 150 TL. Bir diğer menümüzde ise ana yemek et yemekleri ve ızgara çeşitleri 220 TL. Ete son bir ayda iki kere zam geldi. Zam geldiği halde biz Ramazan sonuna kadar bu şekilde devam etmek istiyoruz. İnsanlar yesinler, evlerine alamıyorlarlarsa da burada rahat rahat yesinler diye” sözlerini kullandı.

Gelen zamlardan da söz eden Anılır, “Geçen yıla göre menü fiyatlarımız yüzde 100 arttı ama bir yandan da maliyetlerimiz yüzde 300 arttı. Eskiden Ramazan’dan, Kurban’dan, yılbaşlarından önce bir zam gelirdi. Şu anda öyle değil. Bugün aldığınızı yarın aynı şekilde alamıyorsunuz. Etin kilosu şu anda 550 lira olmuş durumda. 550 lira bir kişinin günlük kazancı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.