Eskişehirlilerden büyük rağbet görüyor! İftarın vazgeçilmezi oldu...

Eskişehirlilerden büyük rağbet görüyor! İftarın vazgeçilmezi oldu...
Eskişehir’de turşu satışı yapan Güray Atalay, turşunun vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandığını belirtti.

Eskişehir’de turşu imalatı ve satışı yapan Güray Atalay, Pazar ve marketlerde sebze-meyve fiyatlarının pahalı seyretmesinden dolayı vatandaşların daha çok turşuya yöneldiğini ve Ramazan ayında da işlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini, aynı yoğunluğun bayramda da devam edeceklerini beklediklerini kaydetti.

RAMAZAN’DA TURŞU SATIŞI ARTTI

Atalay, “Bizim Ramazan ayında işlerimiz daha hareketli oluyor, daha çok turşu ağırlıklı oluyor. Turşu suyu satışımız normal zamanda çok hızlı oluyor ama Ramazan'ın öncesinde, Ramazan’da bardak satışımız yavaşlıyor. Onun haricinde şişe olarak çok talep ediliyor turşu suyu ama turşu satışımız Ramazanda da çok yoğundu, beklediğimiz gibiydi. Geçen seneye göre satışlarımız daha da arttı” diye konuştu.

Turşu satışlarının artmasının sebebinin pazarda sebze meyve fiyatlarının pahalı olmaasına bağlayan Atalay, “Pazarda sebze, meyve çok pahalı. Sebze, meyve pahalı olunca turşu burada daha makul fiyata kalıyor. Örneğin, masaya bir salata hazırlamak için; salatalık, domates, marul gibi sebzelerin hepsini topladığınız zaman çok yüksek maliyetler çıkıyor. İki üç gün içerisinde de bu ürünleri tüketmek gerekiyor ama turşu öyle değil. Yani hem fiyat olarak makul kalıyor hem de iki günde tüketmeniz gerekmiyor. O yüzden de turşu şu anda mantıklı geliyor. Pazardaki sebze, meyve ucuzlarsa zaman turşu satışımız yavaşlar diye düşünüyorum.

“BAYRAMDA SALAMURA YAPRAK RAĞBET GÖRÜYOR”

Bayrama yakın salamura yaprak satışlarında artışın başladığını da belirten Atalay, “Bayram için salamura yaprak satışı çok hızlanıyor, sarma için. Onun dışında bayramda misafiri gelecek vatandaşlarımız normal zamanda yarım kilo turşu alıyorsa 2-3 kilo almaya başlıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.