Üç partinin gençlerinden "Üç Fidana" anma

Üç partinin gençlerinden "Üç Fidana" anma
Sol Genç, Emek Gençliği ve TİP’li gençler Üç Fidanların 52. Yıl dönümünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

12 Mart Darbesi sonrasında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmesinin 52. Yıl dönümünde Ulus Anıtı’nda bir araya gelen; Sol Genç, Emek Gençliği ve TİP’li gençler; “Emperyalistlere, işbirlikçilere, işgalcilere geçit yok. Denizlerin yolunda Filistin’in yanındayız” dedi.

“MÜCADELENİN ZAFERİ HEDEF OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Basın açıklamasını gerçekleştiren Emek Gençliği Yöneticisi Berivan Özkara, “1960’lı yılların ikinci yarısında gençlik başta olmak üzere halkın yükselen mücadelesinin öne çıkardığı kişilerin bir bölümü çatışmalarda ve işkence tezgâhlarında katledildi. Bu mücadelenin simgeleri haline gelen Deniz, Yusuf ve Hüseyin, baskının, sömürünün olmadığı sınıfsız bir toplumun kurulması nihai amacıyla, emperyalizme ve işbirlikçi egemen sınıfların köhne düzenine ve yöneticilerine karşı taviz vermeden mücadele ettiler. Bu mücadelenin tam zaferi, bugün de işçi sınıfının ve ezilen halkların, baskının ve sömürünün tüm biçimleriyle yok edildiği sınıfsız toplum davasının hedefi olmaya devam ediyor” diye konuştu.

“DENİZ’LERİN MÜCADELESİ İLHAM KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Özkara, “Emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin değil, halkların eşit ve özgür dünya özleminin temsilcileri oldukları için idam edildiler. İdam edilmeleri egemen sınıfları amaçlarına ulaştırmayı başaramadı. Aksine bugün emperyalist barbarlığa ve neoliberalizmin yarattığı yıkıma öfke duyan binlerce genç Denizlerin açtığı yolda dünün birikimini bugünün olanaklarıyla buluşturuyor. Türkiye’de bugün de 60’lı ve 70’li yıllarda olduğu gibi, emperyalist ve işbirlikçi tekellerin kârları artarken, halkın yaşam ve çalışma koşulları giderek kötüleşiyor. Bugün her iş cinayetinde, her kadın cinayetinde, yoksulluğun ve yolsuzluğun hüküm sürdüğü her yerde onların mücadelesinin sebebini daha iyi anlıyoruz. Topraklarımız bir yandan yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekilmeye, ucuz emek cenneti olmaya devam ederken, bir yandan da ÇEDES ve MESEM gibi projelerle AKP iktidarı bu ülkenin gençlerini sefalete ve ölüme mahkum ediyor. Ülkenin, sömürge madenciliği örneğinde de görüldüğü gibi emperyalist ve işbirlikçi tekellere sınırsızca peşkeş çekildiği bir süreçten geçiliyor. Deniz’lerin emperyalizme karşı mücadelesi, bu açıdan da ilham kaynağı olmaya devam ediyor” ifadeleriyle devam etti.

“YENİ BİR DÜNYA İÇİN BİRLEŞELİM”

“Türkiye’de 68’in mirası her ne kadar yok edilmeye çalışılsa da emekçi halkların yüreğinde Denizler ve temsil ettikleri antiemperyalist duygular yaşamaya devam ediyor” diyen Özkara, şunları söyledi:

“Bugün Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i anmanın ve onlara sahip çıkmanın anlamı açıktır; tek adam yönetiminin yoğunlaştıracağı sömürü ve saldırı politikalarına, bunlara eşlik edecek olan sınır ötesi operasyonlara dur diyelim. İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamları ve soykırım politikası karşısında sessiz kalmayalım. Başta Gazze olmak üzere Filistin halkıyla dayanışmayı büyütelim. Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünü savunalım. İş, ekmek ve özgürlük için, baskının ve sömürünün tüm biçimleriyle yok edildiği yeni bir dünya için birleşelim, örgütlenelim, mücadele edelim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.