Tepebaşı’ndaki parkların bakımsızlığı tepki yaratıyor

Tepebaşı’ndaki parkların bakımsızlığı tepki yaratıyor
 Muhabir
Tepebaşı ilçesine bağlı mahallelerdeki çocuk parklarının bakımsız, yenilenmemiş halleri dikkat çekiyor.

Eskişehir Tepebaşı İlçesine bağlı mahallerde yer alan çocuk parklarının bakımsız, eski ve paslı görünümleri dikkatlerden kaçmıyor.

Havaların ısındığı bugünlerde vatandaşlar çocuklarını eğlenmesi için parklara çıkarıyor fakat kış aylarından bakımlarının yapılıp bahara hazırlanması gereken parklarda herhangi bir bakım onarım çalışması yapılmadığı görülüyor.

Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı olan parklardaki çocukların oynayabileceği kaydırak, salıncak, tahterevalli gibi oyuncakların paslı, kirli görüntüsü sağlık konusunda da soru işaretleri uyandırıyor.

Işıklar Mahallesi Dündar Bey sokakta bulunan mahalle muhtarlığı yanındaki parkın seneler öncesinden kalmış tek kaydırak ve salıncakları olmayan bir direk görüntüsü “aileler çocuklarını burada mı oyun oynamaya getirecek?” sorusunu akıllara getiriyor.

Şirintepe Mahallesi Asilzade Sokak’ta yer alan çocuk parkı, Havacılar Parkı ve Hacı Ali Bey Parkı’nda bulunan oyuncakların ise paslı halleri çocukların sağlığını tehdit edebilecek, mikrop bulaşmasına sebep olacak şekilde bir görüntü sunuyor. Bir diğer yandan Hacı Ali Bey Parkı’nda kuru dalların parkın kenarlarına yığılı bir şekilde bırakılması ise kötü bir görüntü oluşturuyor.

Bunların yanı sıra Havacılar Parkı’nda bir yanda çocuklar eğlenirken yetişkinler de vakit geçirebilsin ya da spor merkezlerine gitme imkanı olmayan vatandaşlar kullanabilsin diye konulan spor aletleri paslanmış, kırılmış ve kullanımının fayda sağlamayacağı işlevsiz bir hale gelmiş durumda.

Geçtiğimiz ay, “2023 yılı da Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından verimli bir yıl olarak geride kaldı. Belediye ekipleri tarafından yıl boyunca yapılan çalışmalar ile 22 bin 865 metrekarelik 21 yeni park kente kazandırıldı” konulu paylaşımlar yapıldı ve konuyla ilgili Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın “Vatandaşlarımızdan parklarımız ile ilgili aldığımız geri dönüşler çok olumlu, insanımız yeşil alanları seviyor. Aynı zamanda çocuklarımızın da güzel ve sağlıklı biçimde vakit geçirebileceği alanlar oluşturmak çok önemli. 2023’te 22 bin 865 metrekarelik 21 yeni parkı kent halkımızın hizmetine sunduk, 7 adet parkımızı da yeniledik” açıklamalarına yer verildi.

2023 yılında 21 yeni park alanı kazandırılan Tepebaşı bölgesinde halihazırda yapılmış olan parklara gerekli önemin ve hizmetin verilmemesi ise dikkat çekici. Son olarak Başkan Ataç’ın “çocuklarımızın da güzel ve sağlıklı biçimde vakit geçirebileceği alanlar oluşturmak çok önemli” ifadelerine tezat bir şekilde parkta yer alan oyuncakların özellikle ‘paslı’ olması ve oyun alanındaki yumuşak zeminin zamanla gevşeyip güvenli bir halden çıkması çocuklar için ‘sağlıklı ve güvenli’ bir ortam olmadığını göstermekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum