Türkiye'de makam aracı sayısı dudak uçuklatıyor

Türkiye'de makam aracı sayısı dudak uçuklatıyor
Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, haftalık basın toplantısında Türkiye’de kamuya ait makam aracı sayısına dikkat çekti.

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, haftalık basın toplantısında Türkiye’de kamuya ait makam aracı sayısına dikkat çekerek iktidara yüklendi. Özcan, bir an önce kamuda tasarrufun başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

“BU ARAÇLAR KAÇ EMEKLİ PARASI EDİYOR”

Türkiye’deki kamuya ait makam aracı sayısını paylaşan Özcan, “Avrupa’nın bizi kıskandığı kadar var ki şu verileri paylaşmak istiyorum; Fransa’da 8 bin kamuya ait makam aracı varken Almanya’da 9 bin, Japonya’da 10 bin, Türkiye’de 125 bin makam aracı var. Hazine ve Maliye Bakanımız üstün bir çalışma ile Türkiye’de 500 makam aracının satışa çıkacağını duyurdu. Bu araçlar kaç emekli parası ediyor? Eskişehir’de de görüyoruz, bazı kurumlarda makam aracı sayısı o kadar fazla ki. Hatta o kadar uyanıklar, dikkat çekmemek için yapılmış tezgahlar var ki. Bazı resmi kurumların kiralık araç ihalelerinde kullandıkları araçların yüzde 90’nı Eskişehir plakalı bile değil. Dikkat çekmemek için başka şehirlerden, şirketlerden araçları kiralamışlar” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN’DAN İKTİDARA: BİR AN ÖNCE ÇEKİN GİDİN

Vatandaşların alım gücüne dikkat çeken ve iktidara sert sözlerle yüklenen Özcan, “Türkiye’de gündem çok hızlı değişirken değişmeyen tek gündem, yoksulluk. Bir kilo kuzu pirzola 900 TL olmuş, 2020 yılında 900 TL’ye kuzu alabiliyordunuz. Türkiye’de 12 milyon ton domates üretiliyor, biz domatesi 40 liraya satın alabiliyoruz. Bir de ülkemizde üretilmese kuyumcu vitrini gibi vitrinde satılır hale gelecek. Bir yanda da emekliye, asgari ücretliye verilecek maaşları küçültmeye çalışıyorlar. Balık da tuz da kokmuş 500 tane makam aracının peşine düşülmüş. 500 değil, 50 bin makam aracı satılmalı. Kamuda tasarruf ciddi anlamda başlatılmalı. Bizim söyleyecek sözümüz bitecek ama milletin açlığı bitmeyecek. Bir an önce kalıcı tedbirler alınmalı. Bir de öyle konuşuyorlar ki sanki 2002’den beri ülkeyi başkaları yönetiyor. Diyorum ki; beceriksizliğinizi de yalanlarınızı da alın bir an önce çekin gidin” şeklinde konuştu. (HM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.