Başkanlardan "Kapı kapı dolaşın" talimatı

Başkanlardan “Kapı  kapı dolaşın” talimatı
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, Parti eğitmenleri eğitimi Birlikte Öğrenme Programı çerçevesinde bölge eğiticilerin eğitimi Eskişehir’de başladı. 2 gün sürecek olan, Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Bilecik CHP ‘li eğiticilerin...

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, Parti eğitmenleri eğitimi Birlikte öğrenme Programı çerçevesinde bölge eğiticilerin eğitimi Eskişehir’de başladı. 2 gün sürecek olan, Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Bilecik CHP ‘li eğiticilerin eğitimin yapılacağı eğitimin açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Sinan özkar yaptı. Partinin eğiticilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Sinan özkar, “İlçe, belde ve köylere gidecek eğiticilere ihtiyacımız var. Bu yüzden bu eğitimleri hızlandırdık. Uzun adam ve yardakçısı anayasa değişikliğini yaptılar. Bunların anlayışı kökü dışarıda. Bu kirli oyun bozulacaktır. Sahada halkımızı arkamıza alıp çalışacağız. MHP’liler Bahçeli’nin tertibine karşı olduklarını görüyoruz. Buna karşı tüm halk kesimleri ile oyunu bozacağız” dedi.
Parti kimliklerini öne çıkarmayın.
Açılış konuşmalarından bir tanesini yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, alanda ne kadar çok çalışılırsa o kadar başarılı olunacağını vurgulayan Ataç şunları söyledi: “İnsanları önemsemeliyiz, dokunmalıyız. İnsanlar bunu ister. İnsanlarla konuşurken gözlerinin içine bakın. Sakin, kibirsiz rahat olmalıyız. Toplantılara guruplar halinde kalabalık halinde gitmeyelim, buralarda vatandaşlar olmalı. MHP’yi, MHP’lileri suçlamayın, eleştirecekseniz Bahçeli’yi eleştirin. Bu çalışmalarda parti kimliğini öne çıkarmayın. Biliyorum parti kimliği çok önemli ama bu çalışmada kendi kimliğinizi öne çıkarın.
“Tek adamlığa hayır için çalışacağız”
CHP’nin eğiticilerin eğitimine katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, partililere yapması gereken konularda önerilerde bulundu.
 Genelde medyanın iktidar sözcüsü konumunda olduğunu vurgulayan Büyükerşen,’Sözcü’ gazetesinin manşetlerini ve yazarlarının söylemlerini halka anlatmalarını istedi. Somut bilgiler ve özel ifadelerle sıkıntılarının anlatılmasını isteyen Büyükerşen, “Köyler, köylüler bitti. Köylülerin sıkıntılarını anlatın. Enerji tasarrafu deniliyor, dağlarda kırsal alanlarda rüzgar gülleri arttı, vatandaşlara sorun bunlar kimin diye? Yaz kış uygulamasında kimin cebine giriyor? Doların yükseltilmesi için çalışanlar kimler. Birileri çıkıp konuşuyor dolar tavan yapıyor” dedi. Mal satmayan, üretim yapmayan bir ülke haline geldiğimizi vurgulayan Büyükerşen, “Düşünün, herhangi bir evin bahçesinin küçücük bir yerinde yetiştireceğimiz sarımsağı çin’den alıyoruz. Halk dizi izliyor. Bu dizilerde lüks yaşamları izliyorlar, gençler bu yaşamı özenti duyuyor. Gidiş iyi gidiş değil. Pazara çıktığımızda sıkıntılarımızı vatandaşa anlatsak vatandaşa kendi sıkıntısını anlatmış olacaksınız” diye konuştu. Gençlere seslenen Büyükerşen şöyle konuştu: “Sevgili gençler, anneniz babanız sizleri çok zor şartlarda okuttular. İşsizlik çığ gibi büyüyor. Oyunu kullanacak olan gençlere anlatın. üniversiteye bittiğinde iş bulamadığını, yurtdışına gitseniz bile artık iş bulma olanağınız yok. Bu yüzden herkes iyi çalışmalı. Tek adam meselesine hayır demek için çalışmalıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.