Kapatılan askeri okullar için nöbet eylemleri sürüyor

Kapatılan askeri okullar  için nöbet eylemleri sürüyor
Eskişehir’de, toplumun her kesimini temsil eden 16 dernek ve demokratik kitle örgütünün bir araya gelmesiyle başlatılan "Askeri Okullar Açılsın - Nöbet Başına!" etkinliği kapsamında 3. basın açıklaması yapıldı.ADD ve TGB’den...

Eskişehir'de, toplumun her kesimini temsil eden 16 dernek ve demokratik kitle örgütünün bir araya gelmesiyle başlatılan "Askeri Okullar Açılsın - Nöbet Başına!" etkinliği kapsamında 3. basın açıklaması yapıldı.
ADD ve TGB'den sonra bugünkü basın açıklamasını yapan TESUD Eskişehir Şubesi Başkanı Fatih çELİK, "Bugün burada esas olarak 15 Temmuz irticai ve Amerikancı kalkışması sonrasında kanun hükmünde kararnamelerle Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili olarak alınan kararların düzeltilmesi, taleplerimizin duyurulması amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Ancak ülkemizin gündeminde çok yoğun ve çok önemli iç-dış kaynaklı sorunlarımız var. Bunlardan biri, belki de en önemlisi terör. Maalesef terör, gündelik hayatımıza girdi. Artık her yerde bombalar patlıyor, silahlı teröristler otomatik tüfeklere vatandaşlarımızı tarıyor. Konunun sebeplerine, uygulanan yanlış politikalara bu aşamada girmenin hiçbir faydası yok. Ama bizim yapacaklarımız da var. İlk olarak birbirimize sımsıkı kenetlenip, bir ve beraber olmalıyız. Sınırlarımızda ve sınır ötesinde canı pahasına kahramanca çarpışan ordumuza ve polisimize tam destek vermeli, onlara yardımcı olmalıyız. Bu vesile ile terörü bir kez daha lanetliyor, terörle mücadelede şehit olmuş kahraman vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Değerli yurtseverler; bir diğer önemli konu Kıbrıs. Yeniden başlayan müzakereler, 9-11 Ocak'ta Cenevre'de yapıldı, 12 Ocak'ta da beşli zirve yapıldı. "çözüme" çok yaklaşıldığı söyleniyor. Hangi çözüm? Rumlar her konuda teslimiyet istiyor. Ancak Kıbrıs'ta Kıbrıs Türk halkının çıkarlarının yanında öncelikli ve esas olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamsal menfaatleri vardır. Bizler, Kıbrıs'ın Girit olmasına asla izin vermeyeceğiz. Değerli yurtseverler, terör, Kıbrıs, İsrail Koridoru ve ekonomi gibi ülkemizin geleceği ile doğrudan ilgili hayati konularda çözüm üretmemiz gerekirken başka bir konu ülkenin tüm enerjisini alıyor ve diğer konulara yoğunlaşmamızı önlüyor. Bu konu, Anayasa değişikliği ya da kamuoyunda bilinen adıyla Cumhurbaşkanlığı Anayasası konusu. Bu konuda, sadece Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 6. Maddesini hatırlatacağım 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Egemenliğin kullanılması hiçbir surette kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz.' diyerek konuşmasını bitirdi. çevrede geçen halkın yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.