"Kurulan tuzağa düşmemeliyiz"

“Kurulan tuzağa düşmemeliyiz”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin haftalık pazar toplantılarında gündemde yine Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmaları vardı.Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yanı sıra CHP İl Başkanı...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin haftalık pazar toplantılarında gündemde yine Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmaları vardı.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in yanı sıra CHP İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda partili katıldı.
CHP İl Başkanı Sinan Özkar, yaptığı açılış konuşmasında, referandum çalışmalarına şimdiden başladıklarını, tüm yurttaşın da anayasa değişikliğinden ciddi rahatsızlık duyduklarını ifade etti.
Başkanlık sistemine yönelik eleştirilerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'de, akıllıca yapılmış AKP planıyla karşı karşıya kalındığını kaydetti.
Partili ya da partisiz herkesin bu sisteme karşı çıkmak için çalışması gerektiğini kaydeden Büyükerşen, " Burada da bazı tuzaklara düşmememiz lazım. Gösterilen sistem değişikliği diktatörlük değil, despotluktur. Yıllardır bu partiye oy verenlere hani istikrar nerede diye de soracaksınız" dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer'de, zorlu bir sürece girildiğini hatırlattı. TBMM'de kürsüden evet diyen milletvekillerinin vicdanlarına seslendiklerini dile getiren Usluer, " Böylesine önemli bir konuda tek vücut olmalıyız" ifadelerini kullandı.
CHP Eskişehir Milletvekilli Cemal Okan Yüksel ise o taslağın yangından mal kaçırır gibi komisyondan geçirildiğini belirterek, bu gözü dönmüşlüğün korkunun tezahürü olduğunu aktardı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'ta, 15 yıldır sergilenen yönetim yüzünden demokrasi kırıntısının bile kalmadığını iddia etti.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.