"Bu teklif halktan geçmez"

“Bu teklif halktan geçmez”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’ten geçen teklife Tek Adam Anayasa’sına tepki gösterdi. Çakırözer, “Tek Adam Anayasası’na karşı halkımızla birlikte ‘Hayır’ diyeceğiz. Tek Adam Anayasası halkımızın...


CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, Meclis'ten geçen teklife Tek Adam Anayasa'sına tepki gösterdi. çakırözer, “Tek Adam Anayasası'na karşı halkımızla birlikte ‘Hayır’ diyeceğiz. Tek Adam Anayasası halkımızın iradesinden geçemeyecek” dedi.

Meclis'te sabahlara kadar süren tartışmalarda anayasa değişikliği teklifinin sakıncalarını ayrıntılı bir şekilde anlattıklarını ve paketin geri çekilmesi için direndiklerinin altını çizen çakırözer, “Ancak AKP ve MHP oylarıyla ‘referandum’ kararı alındı. Cumhuriyetimizin, çok partili demokrasimizin sonunu getirecek olan bu Tek Adam Anayasasına karşı halkımızla birlikte ‘Hayır’ diyeceğiz. Referandum gününe kadar kapı kapı dolaşacak, yurttaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi.
ATATüRK'ü, İNöNü'Yü TARİHİMİZDEN UNUTTURAMAYACAKLAR
Vatanını, ülkesini seven tüm yurttaşlarla birlikte direnerek, Anayasa değişikliği paketini geçirmemek için sokaklarda, meydanlarda mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen çakırözer, “Kadın erkek eşitliğine inanan yurttaşlarımıza, emekçilerimizle, emeklilerimizle, esnafımız, çiftçimizle, sanayicimizle, sanatçımızla 'Hayır' diye haykıracağız. Atatürk Cumhuriyetine, laiklik ilkesine gönülden bağlı milyonlar hep birlikte Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün tarihimizden unutturulmak istenmesine karşı 'Hayır' diyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.