Merkez resmen Anadolu Üniversitesi'nin

Merkez resmen Anadolu Üniversitesi’nin
Türk Dünyası Vakfı tarafından inşası tamamlanan ve kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, imzalanan protokol çerçevesinde Anadolu Üniversitesi’ne tahsis edildi. Gerçekleştirilen...


Türk Dünyası Vakfı tarafından inşası tamamlanan ve kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, imzalanan protokol çerçevesinde Anadolu üniversitesi’ne tahsis edildi.


Gerçekleştirilen imza töreninde Anadolu üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Türk Dünyası Vakfı’nı temsilen ise Mütevelli Heyet Başkan Vekili Prof. Dr. Fazıl Tekin ve Vakıf Genel Sekreteri Dr. Adnan Tekşen  yer aldı.
 
Sazova Kültür Parkı sınırları içerisinde yer alan Bilim Kültür ve Sanat Merkezi,  Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından projelendirilip yapımı Türk Dünyası Vakfı tarafından tamamlandı. 15.000 m2 büyüklüğündeki tesis içerisinde Bilim Sanat Okulu, Türk Dünyası Müzik Aletleri Müzesi, Bilgi Bankası, kafeteryalar, tanıtım mekânları, amfi sahne ve Türk Dünyası’ndan esintilerin yer aldığı dört ayrı mimari içerikte oluşturulan bölümler yer alıyor. Söz konusu bölümlerde Türk İslam Dünyası’ndan örnek şahsiyetlerin hayat hikâyeleri, eserleri ve insanlığa katkıları tanıtılacak. Tanıtımı gerçekleştirilecek bilim kültür ve sanat insanlarının gerçekçi silikon heykelleri, eserlerinin kopya üretimleri, hayatlarıyla ilgili kısa belgesellerin izlenebildiği bir ekran ve ziyaretçilerin oturabileceği alanlar oluşturuldu. Bu amaçla müzede tanıtılacak 40 bilim adamı ile ilgili animasyon ağırlıklı 40 belgesel film hazırlandı. Merkez, çok amaçlı sergi, fuar, konferans, konser, toplantı ve benzeri organizasyonlar için kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.