Baro'dan Anayasa Paneli

Baro’dan Anayasa Paneli
Eskişehir Baro yönetimi tarafından düzenlenen konferansta, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen Anayasa paketi değişikliği konusu ele alındı. Odunpazarı Belediyesine ait Hasan Polatkan kültür merkezinin...


Eskişehir Baro yönetimi tarafından düzenlenen konferansta, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen Anayasa paketi değişikliği konusu ele alındı. Odunpazarı Belediyesine ait Hasan Polatkan kültür merkezinin ev sahipliğini yaptığı konferansa katılım beklenenin üzerinde oldu.

Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Anayasa paketi değişikliklerini konu alan etkinliğin oturum başkanlığını Baro yönetim kurulu başkanı Rıza öztekin yaptı. Konferansa konuşmacı olarak Atılım üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Metin Günday ile Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Devrim Güngör katıldı. Geçtiğimiz hafta açıklanan Kanun Hükmündeki Kararname ile üniversitedeki görevlerinden ihraç edilen akademisyenlerden Yrd. Doç. Meral Gürbüz’ün açılış konuşması ile başlayan konferansta ilk söz alan Baro yönetim kurulu başkanı Rıza öztekin Anayasa paketinde yapılamak istenen değişiklikler hakkında bilgi verdi. Başkan öztekin, “Bize tarafsınız deniliyor. Evet, biz tarafız, hukukun tarafındayız. Hukuksuzluğa karşı tarafımız ortada ve bundan da asla vazgeçmeyeceğiz. Doğruları söylemeye devam edeceğiz. Hukuktan geri adım atmak gibi bir şey olamaz” diyerek yaşandığı iddia edilen hukuksuzluklara tepki gösterdi. Olağanüstü Hal ve Kanun Hükmündeki Kararnameler ile Anayasa paketi değişikliklerinin de görüşüldüğü panel, katılımcıların yönelttiği soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.