BTS'de Cem Paralı yeniden başkan

BTS’de Cem Paralı yeniden başkan
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Eskişehir Şubesi’nin 8. Olağan gene kurulu yapıldı. Seçime tek listeyle giren Ersin Cem Paralı yeniden başkan olarak güven tazeledi.Kongrede konuşan  BTS Eskişehir Şube...

Birleşik Taşımacılık çalışanları Sendikası (BTS) Eskişehir Şubesi’nin 8. Olağan gene kurulu yapıldı. Seçime tek listeyle giren Ersin Cem Paralı yeniden başkan olarak güven tazeledi.

Kongrede konuşan  BTS Eskişehir Şube Başkanı Ersin Cem Paralı, BTS olarak 25 yıldır ulaşım emekçilerinin gerçek sendikası olarak ödedikleri ve ödeyecekleri bedelleri hesaba katmadan, insanca birlikte yaşanacak bir dünya kurabilmenin mücadelesini verdiklerini söyledi.
10 Ekim’de barış için yollara düşen ancak katledilen insanların arasında sendikalı 14 arkadaşlarının da bulunduğunu anımsatan Paralı, “Bugün geldiğimiz noktada biz emekçilerin kazanılmış hakları birer birer gasp ediliyor. Güvencesiz, örgütsüz ve geleceği olmayan bir çalışma yaşamının altyapısı oluşturuluyor. Kamunun tüm kaynaklarının yağması sürüyor. 25 yıldır haklarımızı korumak için verdiğimiz mücadelede karşılaştığımız tüm dayatmalara hiçbir güçten korkmadan hayır dedik” diye konuştu.
Şimdi de bir kez daha Hayır diyeceklerini kaydeden Paralı, “Emek mücadelesi, demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Demokrasi yoksa, barış yoksa emeğin hakları konuşulamaz. İşyerlerimizde demiryollarının yüzaltmış yıllık kültür yok edilerek en temel kurallara askıya alınıyor. Demiryolu taşımacılığını tehlikeye atan, ulaşımda can ve mal güvenliğini  hiçe sayan uygulamalara imza atılıyor. Bu yüzden daha şimdiden sansasyon niteliğinde kazalar yaşanıyor. çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için verdiğimiz haklı mücadele bize öğretmiştir ki, boğun eğenler, biat edenler değil direnenler kazanacak” dedi.
BTS Genel Başkanı Uğur Yaman, BTS Genel Sekreteri İshak Kocabıyık, Genel Eğitim örgütlenme Sekreteri Bülent çuhadar’ın da izlediği kongrede BTS Eskişehir Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
“Ersin Cem Paralı, Bircan Topçu, Yakup Yerci, Emrullah çelik, Rıdvan Bozan, Bilal Toygar ve Levent Selli.” BTS Eskişehir Şubesi’nin üst kurul delegeleri de şunlar:  Ersin Cem Paralı, Bircan Topçu, Yakup Yerci, Emrullah çelik, Rırvan Bozan, Bilal Toygar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.