YÖKDİL sınavına hazır mısınız?

YÖKDİL sınavına hazır mısınız?
Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS) sonra Ocak ayının sonlarında yeni bir yabancı dil sınavının daha hayata geçirildiğini ifade eden Önder Dil B Şube Müdürü Gökçen Ertuğral, sınava gireceklere bilgi verdi ve uyarılarda bulundu.YDS’nin...

Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS) sonra Ocak ayının sonlarında yeni bir yabancı dil sınavının daha hayata geçirildiğini ifade eden önder Dil B Şube Müdürü Gökçen Ertuğral, sınava gireceklere bilgi verdi ve uyarılarda bulundu.
YDS’nin geçerli olduğu tüm alanlarda bu sınavın da geçerli olduğu bilgisini paylaşan Müdür Ertuğral, “YöKDİL Sınavı YDS’den önce yapılan üDS’ye benziyor, bu sınavda da Doktora için 55, Doçentlik için 65 puan almak yeterli oluyor. Sınavda, gramer, kelime bilgisi ve paragraf soruları var yine, bu sınavın YDS’ye göre -mesleki alanlara göre ayrıldığı için- sınava girecekler için daha kolay ve avantajlı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Sınavın Bahar ve Sonbahar dönemi olmak üzere yılda 2 kez yapılacağını dile getiren Müdür Ertuğral, böylece YDS ile birlikte insanların yılda 4 kez sınava girme olanağı bulacağını belirtti. önder Dil’de sınava özel bir eğitim programı oluşturduklarını kaydeden Gökçen Ertuğral, “Alanında uzman sınavı ve soruları iyi bilen öğretmenlerle sınava yönelik eğitimler veriyoruz. öğrenciler burada sınav başarısı odaklı bir program izliyor, diğer kurslardan farklı olarak yabancı dil seviyesi ortanın altında öğrencilere de hızlandırılmış dil eğitimi vererek onlara da sınava hazırlanmada destek oluyoruz” şeklinde konutu.  
SINAV 5 MART’TA
YöKDİL Sınavı’nın (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği istenen öğrencilerin dil yeterlilik düzeyini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olduğunu aktaran Ertuğral, sınavın Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu üniversitesi ve Ankara üniversitesi işbirliği ile düzenlendiğini söyledi. Ertuğral, “YöKDİL sınav soruları Ankara üniversitesi tarafından hazırlanıyor, sınav organizasyonu ise Anadolu üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor” diye konuştu. Sınav giriş belgelerinin 27 Şubat’ta yayınlanacağını, sınav tarihinin ise; 5 Mart olduğunu aktaran Gökçen Ertuğral, sınava gireceklere başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.