DİL EĞİTİMİ OLABİLECEK EN ERKEN YAŞTA BAŞLAMALI

DİL EĞİTİMİ OLABİLECEK EN ERKEN YAŞTA BAŞLAMALI
Önder Eğitim Kurumların Kurucusu Mustafa Köksal, İngilizce öğrenmenin erken yaşlarda daha verimli olduğunu kaydetti. Dil öğreniminin doğumla başladığını ifade eden Köksal, "Biz Önder Eğitim Kurumları olarak ana sınıfından...

önder Eğitim Kurumların Kurucusu Mustafa Köksal, İngilizce öğrenmenin erken yaşlarda daha verimli olduğunu kaydetti.
 
Dil öğreniminin doğumla başladığını ifade eden Köksal, "Biz önder Eğitim Kurumları olarak ana sınıfından itibaren çocuklara dil eğitimi veriyoruz" diye konuştu. Dil eğitimine mümkün olan en erken yaşta başlanması gerektiğinin altını çizen Köksal, "Küçük yaşta öğrencilerimizle oyunlar oynayarak dil öğretiyoruz. Bunun için ise Cambridge ve Oxford üniversitesinin yayımladığı metodolojileri takip ediyoruz. Ayrıca üniversitelerimizden profesörlerimizi getirip bu yönde çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. Belli bir yaştan sonra yabancı dil öğrenen birinin telaffuzunun da çok iyi olamayabileceğini dile getiren Mustafa Köksal,  "çocuklar dil öğrenirken telaffuzu daha kolay edinebiliyorlar. Hatta benden iyi telaffuzda bulunabiliyorlar" dedi.
 
öNEMLİ OLAN METODOLOJİ
Mustafa Köksal, okullarda gramer tabanlı bir çalışma yapıldığına dikkat çekerek, "öğrencilere gramer yüklemesi yapılıyor, oysa kişinin yabancı dili refleks haline getirmesi lazım. öğretme, öğrenme değil de edinim yapılması lazım. Yabancı dil denilince ilk akla gelecek şey konuşulanı anlama, sonra da konuşabilme becerisi olmalı" ifadelerini kullandı. Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: "Konuşulanı öğrenme durumu doğamızda vardır. Anlama önce, konuşma sonradan gelir, bu bütün dillerde böyledir. Diğer ülkelerde de yabancı dil olarak İngilizce öğretiliyor. Oralarda ilkokul düzeyinde ortaokul düzeyinde öğrenciler konuşabiliyor. Burada önemli olan metodolojidir. Biz önder okullarında yabancı ve Türk öğretmenlerimizle takım çalışması yapıyoruz. Eğitimlerde hem çocuk gruplarında hem yetişkinlerde başlangıç seviyesinden itibaren yabancı öğretmen veriyoruz. TOEFL ve IELTS gibi ileri seviyeler de yabancı öğretmenler ile gerçekleştiriliyor.  Bir de konuşma kulüplerimiz var. Bu kulüplerimizde herkes istediği düzeye katılamıyor. Her düzey için ayrı ayrı kulüplerimiz var. Böylece iyi seviyede dil bilenin yanına başlangıç seviyesinde biri gelip boş boş bakmıyor ve demoralize olmuyor. Bu bizim için çok önemli."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.