DP " Yüzde 50+1 her istenileni yapma hakkı tanımaz"

DP " Yüzde 50+1 her istenileni yapma hakkı tanımaz"
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Nazım Dölekçekiç,  geçen hafta ülke genelinde gerçekleşen referandum sonuçlarını değerlendirerek, iktidarın mühürsüz zarfları ve oy pusulalarını geçerli sayarak bir şaibe ortaya çıkardığını...

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Nazım Dölekçekiç,  geçen hafta ülke genelinde gerçekleşen referandum sonuçlarını değerlendirerek, iktidarın mühürsüz zarfları ve oy pusulalarını geçerli sayarak bir şaibe ortaya çıkardığını iddia etti.
Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Dölekçekiç, anayasa oylamasında parti olarak, bütün millet olarak, Cumhuriyet, demokrasi ve parlamento için milletin sandığa gittiğini söyledi.
Parti olarak hayır oyu kullandıklarını hatırlatan Dölekçekiç, “Merkez sağ parti olarak 70 yıldan beri parlamenter demokrasiye, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilkelerine inanmış bir parti olarak bu mücadelemizi 70 yıldan beri sürdürüyoruz. Ancak halk oylamasında ortaya YSK’nın bir takım mühürsüz zarfları ve oy pusulalarını geçerli sayarak bir şaibe ortaya çıkmasına yol açmıştır. Demokrasinin ruhunda hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı olmazsa olmaz koşullarıdır. Seçimler hâkim denetiminde, güveninde dürüstçe yapılması gerekmektedir. Ama bu ilkeye son halk oylamasında maalesef uyulmamıştır. Demokrasilerin yine olmazsa olmaz ilkelerinden biri çoğunluktan çok azınlığın da haklarının gözetilmesidir. Oylamanın sonucunda 25 milyona 24 milyon oylar paylaşımı sayısı ortaya çıkmıştır. Burada da mevcut iktidarın hayır oyu veren 24 milyonun görüşlerine, haklarına da saygı duyması gerekmektedir. Ben sandıktan yüzde 50 artı 1 oy aldım diyerek her istediğinizi yapamazsınız. İktidarın bunu göz önünde bulundurması gerekir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.