SGK'dan Eskişehir ziyareti

SGK’dan Eskişehir ziyareti
SGK Emekli Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz, “Bir yılda iş kazası ve meslek hastalıklarına dünyada 3 trilyon, Türkiye’de ise 78 milyar lira harcandığını belirtti. 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emekli Hizmetleri Genel...



SGK Emekli Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz, “Bir yılda iş kazası ve meslek hastalıklarına dünyada 3 trilyon, Türkiye’de ise 78 milyar lira harcandığını belirtti.

 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emekli Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının başlatmış olduğu çalışma Hayatında Milli Seferberliğinin ikinci ayağı olan “İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği” kapsamında Eskişehir’de bir dizi ziyaret ve toplantı gerçekleştirdi.
Eskişehir Sosyal Güvenlik Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğü konferans salonundan, sektör temsileriyle yapılan toplantıda konuşan SGK Emekli Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz, İş Güvenliği ve Sağlığı Seferberliği çağrısıyla, inşaat sektöründen “Hedef Sıfır” a ulaşmak için paydaşlarla birlikte Hedef Sıfır Deklarasyonu imzalandığını söyledi. Dünyada 3 milyar Türkiye de ise 14 milyon iş gücünün bulunduğunu belirten Yılmaz, “Dünyada her gün yaklaşık 1 milyon iş kazası yaşanmakta, iş kazası ve meslek hastalıkları sonucu her yıl 2 milyon 300 bin insan hayatını kaybetmekte, çok daha fazla insan ise iş göremez hale gelmektedir. 78 trilyon olan dünya gelirinin 3 trilyonu iş kazalarına ve meslek hastalıkları ile kaybedilmektedir. ülkemizde iş kazası ve meslek hastalıklarının toplam maliyeti yılda 78 milyar TL olduğu tahmin edilmektedir” dedi.


İŞ KAZALARININ YüZDE 38’İ İNŞAAT SEKTöRüNDE”
“


Türkiye’de 2002 yılında çalışan sayısı 5 milyon 223 bin 283 iken, 2015 yılından 13 milyon 998 bin 398 olmuştur” diyen Yılmaz, “Yani çalışan sayısı bu yıllarda yüzde 168 oranında bir artış göstermiştir. ölümlü iş kazası oranı 2002 yılında yüz binde 16,8 iken 2015 yılında yüz binde 8,8’e düşürülmüştür. Ekonomik büyümenin ana eksenini oluşturan inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş yeri sayısı 2015 yılında 198 bin 231’e, çalışan sayısı ise 1 milyon 980 bin 630’lara ulaşmıştır. Buna karşın ölümlü iş kazaları açısından değerlendirildiğinde 2015 yılında bin 252 ölümlü iş kazasının 473’ü yani yüzde 38’i inşaat sektöründe meydana gelmiştir” şeklinde konuştu.
“Tüm kurum ve kuruluşların sahiplenmesiyle mümkün olacaktır”
SGK Emekli Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz, Eskişehir’de İl Müdürlüğünde kurum çalışanlarıyla bir toplantı gerçekleştirilmesinin ardından Şehir Hastanesini ziyaret edip, işçilerle yemek yedi, ardından inşaat sektörü temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.