Onkologlar Eskişehir'de buluştu

Onkologlar Eskişehir’de buluştu
Eskişehir Uluslar arası Onkoloji sempozyumuna ev sahipliği yaptı. İç Hastalıkları Derneği tarafından  bu yıl ilki gerçekleştirilen sempozyuma katılım beklenenin üzerinde oldu.Tasigo otel de başlayan ve iki gün sürecek olan...


Eskişehir Uluslar arası Onkoloji sempozyumuna ev sahipliği yaptı. İç Hastalıkları Derneği tarafından  bu yıl ilki gerçekleştirilen sempozyuma katılım beklenenin üzerinde oldu.

Tasigo otel de başlayan ve iki gün sürecek olan sempozyumun açılışı Eskişehir Osmangazi üniversitesi(ESOG) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’in yaptığı konuşma ile başladı. çeşitli illerden bölümünde uzmanlarında yer aldığı sempozyumda konuşan Rektör Prof. Dr Gönen, Türkiye genelinde her yıl 174 bin kişinin kansere yakalandığını söyledi.
Eskişehir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Onkoloji tedavi merkezinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Gönen “Yaptığımız çalışmalar sonucu Onkoloji tedavi merkezini daha geniş kapsamlı bir hale getirdik. Kanser, tedavisi zor bir hastalık. Sebebi bilinen ölümcül hastalıklar arasında ikinci bir toplum sağlığı problemidir. 2004 yılında kurulan hastanemizdeki Onkoloji merkezinde her yıl bin yeni hastaya radyasyon ve onkoloji tedavisi vermekteyiz. Yüz yatak kapasiteli tedavi merkezimiz çevre illerden gelen hastalara da hizmet vermektedir. Bu yaralı sempozyumu düzenleyen, destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İki gün sürecek ve çeşitli oturumlardan oluşan sempozyum hakkında bilgi veren düzenleme komitesi başkanı Porf. Dr. Murat Dinçer, sempozyuma 120 kişinin katıldığını ifade ederek, gelecek yılda bu tür etkinliklerin hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.