Görkemli ödül töreni

Görkemli ödül töreni
Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında düzenlediği 7. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği, muhteşem...


Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat çalışma Grubu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında düzenlediği 7. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği, muhteşem bir ödül töreni ile sona erdi. ünlü tiyatro sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilen gece, renkli görüntülere sahne oldu.

Yaklaşık 1 aydır 23 okulun katılımıyla devam eden Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği, görkemli bir ödül töreni ile final yaptı. 7. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne katılan okulların emeklerinin taçlandırıldığı ve usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur anısına ithaf edilen gece, Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan özen Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şen, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Korel Cezayirli, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, ünlü tiyatro sanatçısı Rasim öztekin,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur ve tiyatro sanatçısı kızı Mana Uygur, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kültür Sanat çalışma Grubu Başkanı Ali Kara bu geceyle Tiyatro Şenliği’nin taçlandırıldığını söyleyerek, şenliğe katılan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu vurguladı.
7. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde bu yıl toplam 14 kategoride ödül verildi. Gecede En İyi Kadın Oyuncu ödülü özel Yeniyol Temel Lisesi öğrencilerinden Bensu Sıla çelik’e giderken, En İyi Erkek Oyuncu ödülü Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi öğrencilerinden Buğra Bekçi’nin oldu. En İyi Oyun ödülü ise Eşeğin Gölgesi oyunları ile 19 Mayıs Anadolu Lisesi’ne gitti.
USTA TİYATROCULARDAN öVGü
Geceye gönüllü olarak katılarak gençlere destek veren tiyatro sanatçısı Rasim öztekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur ve tiyatro sanatçısı kızı Mana Uygur yoğun ilgi gördü. Rasim öztekin bu tarz etkinliklerin gençlerin tiyatro sanatına ilgi duyması açısından son derece önemli olduğunu vurgularken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, babaları usta oyuncu Nejat Uygur anısına ithaf edilen ödül töreninin kendilerini son derece duygulandırdığını belirterek, bu organizasyonda yer almaktan onur duyduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.