İranlı heyet Eskişehir'de

İranlı heyet Eskişehir’de
Eskişehir Ticaret Odası, Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile İran’ın beyaz eşya sektöründeki firmalarını Eskişehirli üreticilerle bir araya getirdi. Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin ihracatını geliştirmek ve Eskişehir’in...


Eskişehir Ticaret Odası, Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile İran’ın beyaz eşya sektöründeki firmalarını Eskişehirli üreticilerle bir araya getirdi. Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin ihracatını geliştirmek ve Eskişehir’in küresel ticaretini artırmak için düzenlediği uluslararası organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

ETO, Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile İran’ın önde gelen üreticilerinin satınalma heyetlerini Eskişehirli yan sanayi firmaları ile bir araya getirdi. Tahran ve Tebriz’de beyaz eşya ve ev gereçleri üretimi yapan firmalar satınalma yapabilmek için Eskişehirli üreticilerle birebir görüşmeler gerçekleşti. ETO’nun ev sahipliğinde 22 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen görüşmelere ETO Başkanı Metin Güler de katılım sağladı. Güler “Eskişehirli firmalar bu fırsatı değerlendirmeli” Birebir görüşme öncesinde Eskişehirli firmalarla bir araya gelen ETO Başkanı Metin Güler, satınalma heyetinin İran’ın beyaz eşya sektörü piyasasının yaklaşık % 70’ine hakim olduğunu belirterek, Eskişehirli firmaların bu fırsattan yararlanması ve satışını artırması gerektiğini dile getirdi. Eskişehir’in 5 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirebilmesi için küresel pazardaki ülke çeşitliliğini artırması gerektiğini kaydeden Güler, ETO olarak bu hedef doğrultusunda Eskişehirli üreticilerle öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.