Ramazan hazırlığı

Ramazan hazırlığı
11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan’a artık sayılı günler kaldı. Cuma akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından Ramazan ayının sahuruna kalkılacak. Ramazan ayı öncesi oruç tutacak olan vatandaşlarda gerekli ihtiyaçlarını...


11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan’a artık sayılı günler kaldı. Cuma akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından Ramazan ayının sahuruna kalkılacak. Ramazan ayı öncesi oruç tutacak olan vatandaşlarda gerekli ihtiyaçlarını giderme telaşına düştü.

Ramazan ayı öncesi, Eskişehir esnafı da gerekli hazırlıklarını tamamladı. çarşıda faaliyet gösteren esnaf, tezgâhlarını Ramazan ayında en fazla tüketilen gıda maddeleri ile donattı. Oruç ayı öncesi alış veriş ihtiyaçlarını gidermek için çarşıya çıkan vatandaşlar, fiyatların yüksek olduğundan yakınarak “Her Ramazan ayı öncesi olduğu gibi, bu yılda fiyatların arttığını gördük. çarşı, Pazar da satışa sunulan ihtiyaç maddeleri resmen el yakıyor. İhtiyaçlarımızı kilo yerine gramla alarak giderebiliyoruz” diye dert yandılar. Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan Hurmanın fiyatı 10 ila 50 lira arasında değişirken diğer gıda ürünlerinde de fiyat artışı yaşandığı gözlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.